Benny Engelbrecht: Verdensmål vil blive tænkt ind i regeringsgrundlaget

FOLKEMØDE: FN's 17 verdensmål skal påvirke regeringsførelsen og den politik, der skal gennemføres. Og det ville være meget mærkeligt, hvis ikke verdensmålene bliver tænkt ind i regeringsgrundlaget, lyder det fra Benny Engelbrecht (S).

Foto: Jonas Skovbjerg Fogh/Ritzau Scanpix
Lise-Lotte Skjoldan

Der er kommet en ny parlamentarisk situation i Danmark. Og det får flere aktører til at gøre sig forhåbninger om et kommende regeringsgrundlag, der bliver skrevet med FN's 17 verdensmål som fundament.

Og skal man tro socialdemokratiske Benny Engelbrecht, formand for Folketingets parlamentariske arbejdsgruppe om FN's verdensmål, er det ikke en helt urealistisk drøm. Det løftede han sløret for i en debat i Verdensmålenes telt på Folkemødet i Allinge fredag.

"Hvordan vi kommer til at skrive verdensmålene ind i regeringsgrundlaget, kan jeg ikke afsløre her. Men det er klart, at når der sidder fire progressive partier rundt om forhandlingsbordet, så skulle det da være meget, meget mærkeligt, om ikke der også er nogen, der tænker verdensmålene ind," lød det fra Benny Engelbrecht til stor begejstring for både de øvrige paneldeltagere og publikum i teltet.