Børnenes U-landskalender slår rekord

KORT NYT: Over 60.000 skolebørn har brugt u-landskalenderen og det medfølgende undervisningsmateriale, der består af en eventyrlig fortælling blandet med fagligt indblik i børns vilkår i Myanmar.

U-landskalenderen er Danidas folkelige flagskib skåret ud i pap. I år er undervisningsdelen virkelig godt skruet sammen med en eventyrfortælling, der blander fiktion og virkelighed, og som både elever og lærere er meget glade for. U-landskalenderen har eksisteret i mere end 50 år, og set fra børnehøjde er den stadig meget aktuel, ligesom julen.

Rasmus Helveg Petersen (R)
Udviklingsminister

Børnenes U-landskalender blev i år et stort hit på skolerne i ugerne op til jul, skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

I år blev undervisningsmaterialet, der består af 1000 klassesæt med trykte bøger, helt udsolgt. Materialet nåede i år ud til mindst 60.000 børn, da hvert klassesæt bliver brugt i to-tre klasser. Det er en flerdobling i forhold til tidligere år og betyder, at mindst hvert fjerde barn i Danmark i alderen syv-10 har været med på læserejse til Myanmar.

"U-landskalenderen er Danidas folkelige flagskib skåret ud i pap. I år er undervisningsdelen virkelig godt skruet sammen med en eventyrfortælling, der blander fiktion og virkelighed, og som både elever og lærere er meget glade for. U-landskalenderen har eksisteret i mere end 50 år, og set fra børnehøjde er den stadig meget aktuel, ligesom julen," siger udviklingsminister Rasmus Helveg Petersen. 

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00