Care: Klimatrusler kræver fem milliarder kroner om året

KLIMATRUSLER: Regeringen og støttepartierne slås om, hvorvidt 600 millioner kroner til klimabistand skal tages fra puljen til udviklingsbistand eller ej, men det beløb slår slet ikke til, hvis Danmark skal leve op til Parisaftalen, siger Rasmus Stuhr Jakobsen, generalsekretær i den grønne hjælpeorganisation Care, på baggrund af en ny rapport.

Klimaforandringerne globalt kommer til at påvirke Danmark på så mange punkter, at et langt større beløb til klimabistand fra dansk side både er nødvendigt og en "hamrende god investering".

Det siger Cares generalsekretær, Rasmus Stuhr Jakobsen, der på baggrund af en ny rapport om klimaforandringernes konsekvenser for Danmark anbefaler en årlig pulje på fem milliarder kroner til klimabistand. Vel at mærke i såkaldt additionelle midler – altså ud over de 0,7 procent af BNP, som er afsat til udviklingsbistand.

Care har fået udarbejdet rapporten af konsulentvirksomheden Ernst & Young, fordi der ifølge Rasmus Stuhr Jakobsen manglede en samlet og let tilgængelig oversigt over, hvordan klimaforandringerne i andre dele af verden også får konsekvenser i Danmark, der med sin lille og åbne økonomi på den ene side er fleksibel og robust og på den anden side helt afhængig af handel med omverdenen.

Login