Dacaar efter to år med Taliban: “Vi må gå på kompromis med kvaliteten i vores arbejde”

Hvad er status i Talibans Afghanistan? Det har Altinget talt med Dacaars sekretariatschef, Klaus Løkkegaard, om. Organisationen er stadig til stede i landet og arbejder blandt andet for at sikre rent drikkevand til landets civilbefolkning.

Det er to år siden Taliban overtog magten i Afghanistan, og selvom landet er blevet mere fredeligt, er både kvindernes rettigheder og landets økonomi i den grad under pres, fortæller Klaus Løkkegaard, der er sekretariatschef i Dacaar. 
Det er to år siden Taliban overtog magten i Afghanistan, og selvom landet er blevet mere fredeligt, er både kvindernes rettigheder og landets økonomi i den grad under pres, fortæller Klaus Løkkegaard, der er sekretariatschef i Dacaar. Foto: Ali Khara/Reuters/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Et land midt i økonomisk kollaps og hvor kvinders rettigheder gradvist forsvinder, som tiden går.

Det er ikke ligefrem et opløftende billede, som Klaus Løkkegaard, sekretariatsleder i Dansk Komité for Bistand til Afghanske Flygtninge, Dacaar, tegner af situationen i Afghanistan to år efter Taliban overtog magten.

Regeringen siger hele tiden, at det bare er et spørgsmål om tid. Men det går den forkerte vej i forhold til kvinders muligheder. Vi ser hele tiden stramninger.

Klaus Løkkegaard
Sekretariatschef, Dacaar

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00