Danmark sender ekstra millioner i nødhjælp til Ukraine

KORT NYT: Den danske regering sender ekstraordinær nødhjælp for 10 millioner kroner til ofrene for den humanitære krise i Ukraine. 

Anne Justesen

Antallet af internt fordrevne i Ukraine er nu tæt på en million mennesker, vurderer FN. Det er en stigning på over 400.000 alene i løbet af de sidste to måneder. Hertil kommer, at over 600.000 mennesker har måttet flygte ud af landet. 

Den danske regering har derfor besluttet at sende ekstraordinær nødhjælp for 10 millioner kroner til landet.

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

"Selvom vi får en fredsaftale, så lider civilbefolkningen stadig voldsomt. Den kolde vinter er livstruende for de mange mennesker på flugt, og der er et akut behov for at hjælpe de nødlidende med at få tag over hovedet og holde varmen. Det handler om telte, senge, soveposer og hjælp til varmeforsyning og reparation af huse," siger udviklingsminister Mogens Jensen (S) i en pressemeddelelse. 

Det danske bidrag går via FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR), som yder beskyttelse og livreddende aktiviteter for internt fordrevne og flygtninge. 

Dokumentation

Den humanitære krise i Ukraine
Den seneste tids eskalering af kampene i Ukraine har medført yderligere drab på civile, ødelæggelse af infrastruktur og en stigning i antallet af internt fordrevne og flygtninge. Således vurderes 5,2 mio. mennesker at være berørt af situationen, mindst 5.486 mennesker at være blevet dræbt og over 12.972 at være blevet såret siden midten af april 2014.

Ligeledes vurderer FN, at antallet af internt fordrevne nu er tæt på en million mennesker, hvilket er en stigning på over 400.000 alene i løbet af de sidste to måneder. Ligeledes har 640.000 mennesker måttet flygte ud af landet.

Kilde: Udenrigsministeriet.


Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00