Danskerne: EU kan ikke løse flygtningekrisen

MISTRO: Et flertal af danskerne har ingen tiltro til, at EU’s medlemslande kan finde fælles fodslag om at løse Europas flygtningekrise. Realiteterne bakker dem op.

Flygtninge ventede torsdag på at krydse den makedonske grænse fra Grækenland, efter Makedonien midlertidigt havde lukket grænsen.
Flygtninge ventede torsdag på at krydse den makedonske grænse fra Grækenland, efter Makedonien midlertidigt havde lukket grænsen.Foto: Scanpix / Sakis Mitrolidis
Rikke Albrechtsen

Hvis vi ikke kan håndtere det her som en europæisk union, så er EU i sig selv i fare.

Stefan Löfven
Sveriges statsminister

BRUXELLES: Danskernes tiltro til en europæisk løsning på flygtningekrisen kan ligge på et meget lille sted. Det viser en ny meningsmåling foretaget for Altinget af Norstat.

Kun knap hver fjerde adspurgte har tillid til, at EU-landene kan finde ud af at stå sammen om fælles løsninger, mens 62 procent procent svarer nej.

Dokumentation

Sådan har vi spurgt:

Har du tillid til, at EU's medlemslande kan finde sammen om at løse flygtningekrisen?

- Ja: 24 procent
- Nej: 62 procent
- Ved ikke: 14 procent

Få alle tallene her

Kilde: Meningsmålingen er foretaget på Norstats internetpanel for Altinget blandt 1000 svarpersoner fra et repræsentativt udsnit af befolkningen over 18 år. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de også er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 11. januar til 17. januar 2016.


0:000:00