DF lufter ide om at skære ulandsbistanden med op til otte milliarder om året

Det er "ikke en selvfølge", at ulandsbistanden skal overholde FN's minimumsmål, skriver DF i nyt udspil. "Der er jo ikke nogle konsekvenser, hvis man ikke overholder aftalen i en periode," lyder det fra ordfører.

Lokale henter vand ved en danskstøttet drikkevandsforsyning drevet af en lokal kvinde i Kaya, Burkina Faso, som i januar 2020 fik besøg af daværende udviklingsminister Rasmus Prehn (S), som satte fokus på internt fordrevne i landet og besøgte danskstøttede initiativer.
Lokale henter vand ved en danskstøttet drikkevandsforsyning drevet af en lokal kvinde i Kaya, Burkina Faso, som i januar 2020 fik besøg af daværende udviklingsminister Rasmus Prehn (S), som satte fokus på internt fordrevne i landet og besøgte danskstøttede initiativer.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Maja HagedornKim Rosenkilde

Dansk Folkeparti lægger an til et opgør med en 42 år gammel dansk tradition for en høj udviklingsbistand.

Partiet lufter nemlig tanken om at skære otte milliarder af beløbet, der i 2021 lyder på cirka 17 milliarder kroner, i et nyt landdistriktsudspil.

"Det er ikke en selvfølge at Danmark skal bidrage med 0,7 procent. Sætter vi ulandsbistanden ned til 0,3 procent, sparer vi otte milliarder på ulandsbistanden, som vi kan bruge på at udvikle landdistrikterne til gavn for millioner af danskere."

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00