Om  
Bent Sørensen
Tue Magnussen

Dødsfald: Professor Bent Sørensen (93)

Menneskerettighedsforkæmper, læge og professor, dr. med. Bent Sørensen er død. Han blev 93 år gammel.

Katrine Falk Lønstrup

Menneskerettighedsforkæmper, læge og professor, dr. med. Bent Sørensen er søndag død på Herlev Hospital i en alder af 93 år.

Det skriver cand. mag. Tue Magnussen i en nekrolog til Altinget.

Bent Sørensen blev i 1976 udnævnt til professor i kirurgi ved Københavns Universitet og var frem til 1990 overlæge på brandsårsafdelingen på Hvidovre Hospital.

Han blev i 1984 valgt som formand for Rehabiliterings- og Forskningscentret for Torturofre (RCT) og var blandt andet medlem af FN’s komite mod tortur fra 1987 og Europarådets Komite til forebyggelse af Tortur fra 1989.

Derudover har Bent Sørensen sammen med sin hustru, Inge Genefke, stiftet den almennyttige fond ATSF, Anti Torture Support Foundation, der økonomisk støtter det globale arbejde mod tortur. Bent Sørensen var en del af Anti Torture Support Foundation frem til sin død.

I 2011 modtog Bent Sørensen Retspolitisk Forenings hæderspris.

Tue Magnussen oplyser, at der vil blive afholdt mindehøjtidelighed for Bent Sørensen 14. august klokken 14.00 i Domus Medica, Kristianiagade 12, København Ø.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bent Sørensen

Manager, Anti-Torture Support Foundation
dr.med. (Københavns Uni. 1958)

Tue Magnussen

Debattør og tidligere konsulent
cand.mag. i geografi og internationale udviklingsstudier (Roskilde Universitetscenter 1983), cand.phil. i historie (Københavns Uni. 1980)

0:000:00