Om  
Peter Bundgaard

Dødsfald: Specialtandlæge, fhv. Rotary-oldermand Peter Bundgaard (85)

Specialtandlæge og international rotarianer, Peter Bundgaard, Ry, er stille sovet ind, 85 år gammel. Bisættelse 23. februar 2022.

Redaktionen

Peter Bundgaard fik i følge Ry Rotary Klub en flot karriere inden for Rotary og var således en af de få, som i Danmark har været betroet de højeste embeder i den store verdensomspændende organisation med hovedsæde i Evanston, Chicago, USA.

Rotary tæller ca. 1,2 mio. rotarianere i et stort erhvervsnetværk med særligt fokus på det humanitære.

I en alder af 43 år blev Peter Bundgaard allerede i 1979 Danmarks yngste såkaldte Rotary-guvernør og dermed øverste leder for det midtjyske distrikts mere end 50 Rotary klubber. Året efter blev han ”oldermand”, dvs. formand for guvernørerne i Danmark.

Rotary uddeler hvert år studielegater til unge danskere. Peter Bundgaard tildelte eksempelvis i 1985 et sådant legat til den senere stifter af Altinget.dk, Rasmus Nielsen, der drog fordel af et studieår i Los Angeles.

I fire år fra 2005-09 var Bundgaard som første dansker nogensinde udpeget til bestyrelsen af The Rotary Foundation, som styrer en af verdens store, private humanitære pengetanke. Fonden har gennem mange år bl.a. doneret hundredvis af millioner dollars til kampen mod den endelige udryddelse af polio på verdensplan. Penge som er indsamlet eller doneret af bl.a. rotarianere verden over.

Hjalp lokalbefolkningen frivilligt
Peter Bundgaard var til daglig selvstændig specialtandlæge, og selv om han havde en travl hverdag på sin klinik i Silkeborg, tog han sammen med hustruen Inge Bundgaard, som var klinikassistent, til lande som Filippinerne og Jamaica, hvor de begge arbejdede som frivillige med at hjælpe lokalbefolkningen med tandproblemer.

Peter Bundgaard, der var far, farfar, morfar og oldefar, døde i Fællesskabets Hus i Ry, hvor han og hustruen netop var flyttet ind, oplyser hans Rotary-klub.

Bisættelse: Onsdag 23. februar kl. 11 fra Ry Kirke. (I stedet for blomster kan man betænke Ry Rotary Klub på konto 1551-3679290258)

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Bundgaard

Specialtandlæge, fhv. guvernør og oldermand i Rotary
Tandlæge

0:000:00