Efter krise og hård forårskur: Nu har Red Barnet atter sorte tal på bundlinjen

ØKONOMI: Red Barnet måtte i foråret skære midlertidigt i ansattes løn for at klare sig gennem en økonomisk krise. Efter store bidrag fra hjælpepakker og en stigning i støtten fra danskerne lysner situationen nu for Danmarks største børneorganisation. Formand ser ikke nye spareøvelser i horisonten.

Red Barnet ser ud til at have kæmpet sig gennem forårets økonomiske krise.
Red Barnet ser ud til at have kæmpet sig gennem forårets økonomiske krise.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Rasmus Dahl Løppenthin

Situtationen er mere positiv nu, end vi havde forventet, og så har vi udviklet nogle kvalificerede redskaber, som sikrer, at vi kun tager projekter ind, som også hænger sammen rent økonomisk.

Lars Svenning Andersen
Formand, Red Barnet

Red Barnet har klaret sig gennem første del af den økonomiske krise, som i foråret tvang organisationen organisationen i knæ.

Da coronakrisen ramte, havde man ellers så få penge på kistebunden, at man ikke havde råd til de månedlige udgifter. Derfor måtte generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen og flere andre ledere gå ned i løn i fire måneder, mens organisationen reducerede pensionsindbetalingerne for medarbejderne.

Situationen blev kun forværret af, at man dengang forventede, at krisen ville ramme danskernes støtteiver, samt at 2019-regnskabet ville betyde flere røde tal og endnu et indhug i den spinkle egenkapital.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00