Nedbrændt Moria-lejr genopbygges i 2021

MORIA: Vejen er banet for, at de styrende principper bag den nye asyl- og migrationspagt kan blive taget i brug, siger EU's migrationskommissær om en ny aftale med grækerne om genopbygning af den nedbrændte flygtningelejr på Lesbos.

En kvinde bærer sit barn forbi flammerne i Moria-lejren, hvor en stor brand brød ud 9. september. Der boede 12.000 i lejren, der brændte ned til grunden.
En kvinde bærer sit barn forbi flammerne i Moria-lejren, hvor en stor brand brød ud 9. september. Der boede 12.000 i lejren, der brændte ned til grunden.Foto: Angelos Tzortzinis/AFP/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Et år efter at flammer raserede flygtningelejren i Moria på Lesbos vil en ny være klar.

Det oplyser EU-Kommissionen.

Den nye lejr, som altså forventes at stå færdig i september 2021, er resultatet af en aftale om en "detaljeret plan" for øen, som EU-Kommissionen ifølge en pressemeddelelse har indgået med græske myndigheder og EU-agenturer.

Dokumentation

EU's asyl- og migrantpagt

Fem år efter flygtningekrisen er EU-Kommissionen klar med en plan for en fælles flygtningepolitik.

Ansøgninger om asyl skal behandles hurtigere ved EU’s ydre grænser, og alle EU-lande skal tage ansvar via "obligatorisk solidaritet".

Der bliver ingen tvungen omfordeling, men et EU-land kan blive tvunget til at tage ansvar for en afvist ansøger, hvis landet ikke formår at sende personen hjem, lyder det blandt andet i udspillet, der blev præsenteret 23. september.

Kilde: Altinget.


Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00