EU-politikker skal indtænke verdens fattigste

KOHÆRENS: Hensynet til verdens fattigste skal tænkes ind, når regeringen forsøger at påvirke EU's politik indenfor blandt andet handel, skat, fødevarer og sikkerhed, lyder det i ny dansk strategi.
Kasper Frandsen

Vi har i de danske ngo'er gennem mange år råbt højt om, at man ikke afhjælper verdens fattigdom gennem bistand alene. Bistanden kan bestemt gøre nytte, men der er talrige andre spørgsmål, der spiller en vigtig og måske også større rolle.

Lars Udsholt
Formand for det fusionerede CONCORD Danmark og NGO Forum
Fakta

I denne måned har Altinget | Udvikling  fokus på debatten om den danske handlingsplan for politikkohærens. Læs debatten her

Bland dig i debatten ved at sende en mail til [email protected]

Når spørgsmål om EU's politik inden for områder som handel, skat og fødevaresikkerhed skal diskuteres i regeringen, vil det fremover også ske på baggrund af en vurdering af, hvordan forslaget påvirker verdens fattigste.

Sådan lyder et af tiltagene i den nye "handlingsplan for sammenhængende politikker for global udvikling," som handels-og udviklingsminister Mogens Jensen (S) fremlagde mandag den 16. juni.

"Det er simpelthen sat i system nu, at man inden for de her specifikke områder har et særligt fokus på de udviklingspolitiske hensyn, siger Mogens Jensen til Information og fortsætter:

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00