Finansudvalget udnævner sig selv til vagthund for verdensmålene

VERDENSMÅL: Finansudvalget nedsætter en ny parlamentarisk arbejdsgruppe, som blandt andet får til opgave at være Folketingets nye vagthund for verdensmålene. Finansminister Kristian Jensen (V) hilser det øgede pres velkommen. 

Med den nye arbejdsgruppe skal verdensmålene indtage en mere central rolle i Folketingets arbejde, siger initiativtager Benny Engelbrecht (S). 
Med den nye arbejdsgruppe skal verdensmålene indtage en mere central rolle i Folketingets arbejde, siger initiativtager Benny Engelbrecht (S). Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Anders Brønd Christensen

Ved at placere arbejdsgruppen i Finansudvalget sikrer vi – for at sige det ligeud – at det ikke bliver sådan, at det kun bliver politikere i perifere udvalg, der skal arbejde med noget så væsentligt som verdensmålene.

Benny Engelbrecht
Finansordfører, Socialdemokratiet
Fakta
Den nye parlamentariske arbejdsgruppe er blevet nedsat på opfordring fra Folketingets tværpolitiske netværk for verdensmålene, der også er kendt som 2030-netværket. Arbejdsgruppen får blandt andet til opgave at undersøge: 
- Hvordan fagudvalgene og de respektive ministerier arbejder med verdensmålene.
-  Hvad andre lande kan lære af Danmark, og hvad Danmark kan lære af andre lande i arbejdet med verdensmålene. 
-  Hvordan det nationale fokus på arbejdet med verdensmålene kan øges. 

Arbejdsgruppen fungerer foreløbig indtil udgangen af
folketingsåret 2019-20, hvorefter der bliver taget stilling til, hvordan Folketinget fremadrettet skal organisere arbejdet med at implementere verdensmålene. 

Se den fulde liste over undersøgelsesspørgsmål og planlagte aktiviteter på Folketingets hjemmeside her:

Kilde: Folketinget

I går torsdag vedtog Folketingets Finansudvalg at nedsætte en ny parlamentarisk arbejdsgruppe, der får til opgave at sikre, at Danmark holder den rette kurs for FN’s verdensmål frem mod 2030.

Dermed får verdensmålene også en ny fremtrædende rolle i Folketinget. Det er konklusionen fra finansordfører Benny Engelbrecht (S), der er initiativtageren bag det nye tiltag:

”Ved at placere arbejdsgruppen i Finansudvalget sikrer vi – for at sige det ligeud – at det ikke bliver sådan, at det kun bliver politikere i perifere udvalg, der skal arbejde med noget så væsentligt som verdensmålene,” fortæller han til Altinget.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00