Fire ting, du måske missede i COP28-aftalen

Altinget giver dig her fire vigtige nedslag, som ikke tog overskrifter på dagen for aftalen, men alligevel er værd at bemærke. 

Altinget har samlet et udpluk af de beslutninger – og mangel på samme – som du måske gik glip af, efter formand Sultan Ahmed al-Jaber svingede hammeren i sidste uge.
Altinget har samlet et udpluk af de beslutninger – og mangel på samme – som du måske gik glip af, efter formand Sultan Ahmed al-Jaber svingede hammeren i sidste uge.Foto: Kamran Jebreili/AP/Ritzau Scanpix
Rasmus Raun WesthChristina Houlind

Klimatopmødet COP28 i olielandet De Forenede Arabiske Emirater sluttede som bekendt med en opfordring til at ”omstille sig væk fra” netop olie og andre fossile brændsler. Et nybrud, selvom aftalen indeholder smuthuller for naturgas og omdiskuteret CO2-støvsugerteknologi.

Men COP-møderne har også mange andre spor, der hvert år lægger kimen for fremtidige forhandlinger, reformer af vigtige institutioner eller slet og ret udstiller, hvor landene ikke kunne blive enige.

Derfor har Altinget samlet et udpluk af de beslutninger – og mangel på samme – som du måske gik glip af, efter formand Sultan Ahmed al-Jaber svingede hammeren i sidste uge.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00