Dan Jørgensen og tre store fonde i ny flygtningeindsats: Vi er nødt til at skabe holdbare løsninger

Verdens flygtningekriser er langtrukne, løsningerne er kortsigtede, og der kommer med al sandsynlighed kun flere flygtninge i fremtiden. Derfor er Danmark, Lego Fonden, Novo Nordisk Fonden og Grundfos Fonden gået sammen for at skabe mere langtidsholdbare løsninger, skriver udviklingsministeren og direktørerne fra de tre fonde.

En kvinde og hendes søn foran deres hjem i Kakuma-flygtningelejren i Kenya. I en ny partnerskabsalliance er Danmark gået sammen med Lego Fonden, Grundfos Fonden og Novo Nordisk Fonden om at hjælpe&nbsp;netop Kenya med flygtningesituationen i landet.<br><br><br>
En kvinde og hendes søn foran deres hjem i Kakuma-flygtningelejren i Kenya. I en ny partnerskabsalliance er Danmark gået sammen med Lego Fonden, Grundfos Fonden og Novo Nordisk Fonden om at hjælpe netop Kenya med flygtningesituationen i landet.


Foto: Kellie Ryan/AP/Ritzau Scanpix
Dan JørgensenSidsel Marie KristensenMads Krogsgaard ThomsenKim Nøhr Skibsted

Da Kakuma-flygtningelejren i det nordvestlige Kenya blev etableret i 1992, var den tænkt som en midlertidig foranstaltning.

Den blev oprettet for at tage imod de såkaldte 'Lost boys of Sudan', som var en gruppe af unge, uledsagede drenge, der var blevet fordrevet under den anden sudanesiske borgerkrig.

Dengang talte lejren kun et par tusinde indbyggere. Men selvom lejren var tænkt som en midlertidig foranstaltning, står den der stadig i dag, 31 år senere. I dag huser den næsten 200.000 flygtninge fra over 20 lande i Øst- og Centralafrika og udgør en helt samfund i sig selv. Der er markeder, hoteller, skoler og sundhedsklinikker.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00