Hvad får en ngo til at stifte erhvervsdrivende fond? Planbørnefonden gør det - her er deres vigtigste argumenter

Der er grænser for, hvad ngo’er kan gøre for at skabe de arbejdspladser, der er brug for i det globale syd. Samtidig er der brug for nye finansieringskilder, hvis verdens kriser skal løses. Og så har ngo’er en særlig indsigt i lokale forhold, der kan være med til at tiltrække investorer, mener Planbørnefonden, der til efteråret lancerer en erhvervsdrivende fond. 

Planbørnefonden arbejder allerede med jobskabelse i deres programmer, men der er brug for at komme op i en større skala, lyder det fra bestyrelsesformand Stine Bosse. Og her kommer den fond, som ngo'en vil oprette ind i billeder. 
Planbørnefonden arbejder allerede med jobskabelse i deres programmer, men der er brug for at komme op i en større skala, lyder det fra bestyrelsesformand Stine Bosse. Og her kommer den fond, som ngo'en vil oprette ind i billeder. Foto: Plan International
Christina Houlind

Der er brug for at skabe arbejdspladser i udviklingslandene. Og rigtig mange af dem.

Men det er ikke en opgave, man kan løse som ngo. 

Fakta

Hvad er impact-investeringer?

  • Impact-investeringer har til formål at skabe målbar, social eller miljømæssig værdi sammen med et acceptabelt økonomisk afkast.

  • Både ofte fonde, familiekontorer, business angels, pensionsselskaber og institutionelle investorer investerer i impact.

  • Impact kaldes også tematiske investeringer. Et typisk tema er grøn omstilling eller ligger inden for Verdensmålene.

 

Det har fået Planbørnefonden til at træffe beslutningen om at bruge 15 millioner kroner, som er et resultat af fusionen mellem Plan og Børnefonden på at stifte en erhvervsdrivende fond.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024