I Bonn tages lige nu de første skridt til et mål for fremtidens klimabistand

På FN's klimamøde i Bonn lægger lande og organisationer lige nu arm om klimabistanden fra rige til fattige lande. Vi har bedt klimarådgiver John Nordbo fra Care om at gennemgå de store knaster.

En familie er på flugt fra oversvømmelser, der skabte kaos i Githurai-området i Nairobi, Kenya, den 24. april 2024. Ekstreme vejrbegivenheder har ramt dele af Afrika i de sidste tre år, med tropiske storme, oversvømmelser og tørke, der har forårsaget kriser med sult og fordrivelse.
En familie er på flugt fra oversvømmelser, der skabte kaos i Githurai-området i Nairobi, Kenya, den 24. april 2024. Ekstreme vejrbegivenheder har ramt dele af Afrika i de sidste tre år, med tropiske storme, oversvømmelser og tørke, der har forårsaget kriser med sult og fordrivelse.Foto: Patrick Ngugi/AP/Ritzau Scanpix
Liv Raahauge-Pedersen

Fronterne er tegnet op: Udviklingslandene på den ene side og de rige lande på den anden. De rige lande tænker med tegnebogen, og udviklingslandene vil have de rige lande til at leve op til deres løfter og ansvar.

Sådan beskriver klimarådgiver hos Care, John Nordbo, stemningen på FN’s klimamøde i Bonn, som foregår fra 3. juni til 13. juni.

”De rige lande er meget tilbageholdende med at lægge noget på bordet og komme med indrømmelser. Udviklingslandene har en masse forventninger til, at de rige lande vil levere, når det kommer til klimabistand,” siger John Nordbo.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024