Kommentar af 
Susanne Dahl

International tendens: Impact-investeringer nedbryder siloer mellem donation og investering

KLUMME: Synkroniseringen af aktivporteføljer og uddelinger under en fælles mission er ifølge impact-investerings-organisationen GIIN vejen frem, hvis filantropiske fonde skal skabe størst mulig effekt og værdi. Men der er tale om et paradigmeskift, som kræver ny viden, uddannelse og markante organisationsændringer, viser erfaringerne fra udlandet, skriver filantropisk rådgiver Susanne Dahl.

Porteføljen i et impact-investerings-perspektiv skal skridt for skridt nu omlægges til at fokusere på den dobbelte eller tredobbelte bundlinje, hvor også socialt og/eller miljømæssigt afkast er i fokus, skriver Susanne Dahl i sin klumme. 
Porteføljen i et impact-investerings-perspektiv skal skridt for skridt nu omlægges til at fokusere på den dobbelte eller tredobbelte bundlinje, hvor også socialt og/eller miljømæssigt afkast er i fokus, skriver Susanne Dahl i sin klumme.  Foto: colourbox
Susanne Dahl
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Når fonde udvikler nye strategier, bliver de ofte udtænkt med vandtætte skotter mellem planerne for de filantropiske uddelinger på den ene side og fondens investeringsarbejde på den anden.

Sådan har det været i mange år, ud fra devisen om at jo flere penge fonden kunne tjene på aktivsiden, desto flere penge ville der være at bruge af på uddelingssiden, for eksempel ved donationer til forskning, kultur eller det sociale område.