Krigen i Ukraine kan skabe hungersnød i ulande: Organisationer kalder på flere penge og lige fødevarefordeling

En potentiel fødevarekrise står særligt til at ramme lande i Nordafrika og Mellemøsten efter Ruslands invasion i Ukraine. Det øger risikoen for oprør og væbnede konflikter i det globale syd, lyder det. En række organisationer kommer nu med bud på løsninger - og afviser at slække på grønne krav.

Flere udviklingslande i både Afrika og Mellemøsten står til at blive ramt hårdt af Ruslands invasion i Ukraine.
Flere udviklingslande i både Afrika og Mellemøsten står til at blive ramt hårdt af Ruslands invasion i Ukraine.Foto: World Food Programme/Reuters/Ritzau Scanpix
Andreas ArpChristina Houlind

Der skal flere penge på bordet, og den globale fødevaredistribution skal justeres, hvis krigen i Ukraine ikke skal få for store konsekvenser for lande i Mellemøsten og Nordafrika.

Sådan lyder det nu fra en række organisationer, efter at Ruslands invasion har øget risikoen for en regulær fødevarekrise.

Når priserne stiger på hvede og benzin, er det med til at skabe oprør, konflikter og revolutioner i mange lande i det globale syd.

Lars Koch
Generalsekretær, Oxfam Ibis

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024