Kritisk S-borgmester overvejer Folketinget: Mit parti står ikke rigtigt på velfærd

Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen genopstiller ikke til kommunalvalget, men afviser ikke at blive kandidat til Folketinget. Hun er kritisk over for den socialdemokratiske linje i forhold til velfærden.

Birgit S. Hansen har været en af Socialdemokratiets absolut største stemmesluger ved de seneste to kommunalvalg, men genopstiller ikke. Nu overvejer hun Folketinget.<br>
Birgit S. Hansen har været en af Socialdemokratiets absolut største stemmesluger ved de seneste to kommunalvalg, men genopstiller ikke. Nu overvejer hun Folketinget.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

En af Socialdemokratiets allerstørste lokale stemmesluger overvejer om rådhuset skal skiftes ud med Christiansborg.

Sidste måned meddelte Frederikshavn Kommunes borgmester, Birgit S. Hansen (S), at hun ikke genopstiller ved det kommende kommunalvalg i 2025.

Og i et interview med Altinget gør hun det klart, at det ikke er utænkeligt, at hun kan finde på at stille op til Folketinget.

”Jeg vil ikke lukke den dør til Folketinget på forhånd, for ja, det kunne jeg da godt have lyst til,” siger Birgit S. Hansen.

”Så det ville da være løgn, hvis jeg sagde, at det ikke et eller andet sted snurrer lidt i mit hoved. Men jeg vil også sige, at nu har jeg virkelig brug for at trække luft ind,” siger Birgit S. Hansen.

Læs også

"Vi er ikke der, hvor vi skal være"

Hun er efter eget udsagn blevet spurgt flere gange, om hun kunne tænke sig at stille op. Og at det er noget, hun har ”overvejet nøje”, uden dog at træffe nogen endelig beslutning.

”Jeg ved med mig selv, at jeg skal lade være med at træffe nogle forhastede beslutninger,” siger Birgit S. Hansen.

Som borgmester har hun ved flere lejligheder kritiseret både den tidligere S-regering og den nuværende SVM-regering selv om statsministeren er fra hendes eget parti.

Læs også

Det skete blandt andet i efteråret, hvor regeringen varmede op til at præsentere skattelettelser samtidig med, at der blev skåret i velfærden og skruet op for skatten i kommuner på tværs af landet.

Der lød opsangen fra Birgit S. Hansen til regeringen ’Kan I overhovedet stave til velfærd?’.

”Socialdemokratiet står for en stærk velfærdsstat, og der vil jeg gerne sige, at der synes jeg ikke, at vi er der, hvor vi skal være,” siger Birgit S. Hansen i interviewet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Birgit S. Hansen

Borgmester (S), Frederikshavn Kommune, formand, KL's Klima- og Miljøudvalg, næstformand, Business Region North Denmark
sygeplejerske (Århus Kommunehospitals Sygeplejeskole 1992)

0:000:00