Kvinfo har ansat ny direktør

JOB: Kvinfo har udpeget ny direktør. Det bliver tidligere generalsekretær i Dansk Ungdoms Fællesråd Henriette Laursen, der sætter sig i direktørstolen.

Foto: Steen Brogaard/ KVINFO
Foto: Steen Brogaard/ KVINFO
Mette Pabst

Fem måneder efter, at den tidligere direktør forlod Kvinfo, har organisationen nu fundet en ny. Det bliver den 51-årige Henriette Laursen, der sætter sig for bordenden. Det oplyser Kvinfo i en pressemeddelelse.

Henriette Laursen er uddannet jurist og har tidligere været direktør i AIDS-Fondet og generalsekretær for Dansk Ungdoms Fællesråd. Ansættelsen af Henriette Laursen glæder bestyrelseslederen i Kvinfo Tonny Skovgaard Jensen.

"Henriette bliver en stærk frontfigur i en situation, hvor der er meget debat om Kvinfo, og jeg er sikker på, at Kvinfos brugere, medarbejdere og øvrige interessenter kan få glæde af den viden, indsigt og erfaring, Henriette tager med sig ind i jobbet," siger Tonny Skovgaard Jensen.

Direktør glæder sig til dialog
Ansættelsen kommer på et tidspunkt, hvor Kvinfo er under politisk pres. Kulturminister Mette Bock (LA) bebudede i sidste måned, at Kvinfos bibliotek skal lægges sammen med Det Kgl. Bibliotek. I samme ombæring meddelte Liberal Alliances ligestillingsordfører, at hun gerne så, at al statsstøtte til Kvinfo blev fjernet. Og også integrationsminister Inger Støjberg (V) meddelte, at hun ønskede at sløjfe de cirka to millioner kroner, som Integrationsministeriet støtter Kvinfo med.

Den nye direktør for Kvinfo er klar over, at det er et omstridt felt hun bevæger sig ind i, men hilser den politiske debat velkommen.

”Det er skønt, at så mange har en holdning til ligestilling. Det er holdninger, som vi i Kvinfo gerne vil være med til at kvalificere. Jeg ser ligestilling som en bærende samfundsværdi og viden om køn og ligestilling som en afgørende forudsætning for at opnå målet om øget ligestilling i Danmark og i verden. Jeg glæder mig derfor til at gå i dialog med både støtter og kritikere af Kvinfo,” siger Henriette Laursen.

Henriette Laursen har siden sin ansættelse i AIDS-fonden i 1998 arbejdet i organisationsverdenen. Hun har også flere tillidsposter, blandt andet som medlem af bestyrelsen for Institut for Menneskerettigheder og af Dansk Flygtningehjælps forretningsudvalg.

Privat er Henriette Laursen gift med Klaus Faureholm Pedersen, som er sekretariatschef i Billedkunstnernes Forbund. Sammen har de tre voksne børn.

Henriette Laursen afløser Nina Groes, som fratrådte som direktør i november. I den mellemliggende tid har souschef Suzanne Moll fungeret som konstitueret direktør.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henriette Laursen

Direktør, Kvinfo, fhv. generalsekretær, Dansk Ungdoms Fællesråd, fhv. direktør, AIDS-Fondet
cand.jur. (Aarhus Uni. 1993)

0:000:00