Om  
Lone Loklindt

Lone Loklindt bliver spidskandidat for R på Frederiksberg

Ved kommunalvalget næste år skal den tidligere radikale folketingspolitiker, Lone Loklindt, være frontfigur for partiet på Frederiksberg. Hun er blevet valgt som De Radikales spidskandidat.

Line Jenvall

Lone Loklindt kommer til at gå i front for de radikale tropper på Frederiksberg, når der er kommunalvalg til november næste år.

Onsdag aften blev hun valgt som spidskandidat af hendes lokale partifæller, skriver hun selv på Facebook.

Dermed kommer hun til at tage over efter Frederiksberg Kommunes nuværende 1. viceborgmester, Morten Jung, som ikke stiller op til byrådet igen. 

Men byrådsarbejdet er ikke nyt for den nyvalgte spidskandidat. Lone Loklindt havde plads i Frederiksbergs kommunalbestyrelse fra 2010 til 2011 som rådmand, formand for kultur- og fritidsudvalget, formand for folkeoplysningsudvalget og medlem af by- og miljøudvalget. I 2011 blev hun valgt ind i Folketinget, hvor hun sad frem til valget sidste sommer. I den tid var hun blandt andet formand for Miljøudvalget og ordfører for miljø, menneskerettigheder og udviklingssamarbejde for De Radikale.

Tidligere har Lone Loklindt varetaget prominente poster i partiet. I tre år op til årtusindeskiftet var hun næstformand, og hun rykkede efterfølgende op på posten som landsformand fra 2000 til 2001.

Spidskandidaturet på Frederiksberg vandt hun efter et tæt opløb mod Karsten Lauritsen, som er formand for kommunens børneudvalg, og hun er taknemmelig for opbakningen.

"Jeg er utroligt glad for, at medlemmerne tirsdag valgte mig som spidskandidat for det Radikale Venstres hold til KV17. Det er et stærkt hold med dedikerede kandidater, som det er et privilegium at få lov at stå i spidsen for," siger Lone Loklindt i en pressemeddelelse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lone Loklindt

1. viceborgmester (R), rådmand og medlem af økonomiudvalget, Frederiksberg Kommune, formand, By- og Erhvervsstrategisk udvalg, medlem, Klima, Plan og Boligudvalget m.fl., formand, Frederiksberg Forsyning, bestyrelsesmedlem, Danva, forperson, Nyt Europa
BA i fransk og engelsk (CBS 1985), cand.merc.int. (CBS 2007), MBA (Bruxelles 1988)

0:000:00