Sønderlemmende kritik: Organisationer opfordrer Tesfaye til at droppe asyllejr-lov

Et lovforslag, som skal gøre det muligt at sende asylansøgere til en modtagelejr i udlandet, får en hård medfart i høringssvar fra en række organisationer.

Arkivfoto. Migranter, der er blevet samlet op på Middelhavet, venter på at kunne forlade redningsbåden og gå i havn ved Málaga.
Arkivfoto. Migranter, der er blevet samlet op på Middelhavet, venter på at kunne forlade redningsbåden og gå i havn ved Málaga.Foto: Jon Nazca/Reuters/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

En "uhensigtsmæssig, uansvarlig og usolidarisk" idé med "gennemgribende konsekvenser" og et folketing, der "reelt agerer i blinde".

En række organisationers modstand mod et udkast til udlændingeminister Mattias Tesfayes (S) lovforslag om asyllejre uden for Europas grænser er massiv.

Det fremgår af høringssvarene til forslaget, der blev afleveret torsdag. Flere opfordrer ligefrem ministeren til helt at droppe forslaget.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024