Mere økologi i Afrika

KORT NYT: Afrikas vækstrater ligger væsentligt over den danske på 0,8 procent (2011). I takt med at den afrikanske middelklasse vokser, øges interessen for økologi.

Den stigende middelklasse i Afrika er med til, at købedygtige målgrupper i Afrika vokser. Det har medført stor interesse for økologiske produkter. I 2011 lå vækstraterne på 14,4 procent i Ghana, 7,3 procent i Mozambique og 6,4 procent i Tanzania.

For at fremme økologi i Østafrika har Økologisk Landsforening sammen med søsterorganisationen i Kenya, Uganda og Tanzania udarbejdet et forslag med det mål at styrke det regionale økologiske marked i Østafrika.

Forbrugerne i storbyerne skal have nem adgang til økologiske varer der, hvor de handler, fastslår Økologisk Landsforening. Erfaringer fra danske økologiske virksomheder og detailhandel vil spille en vigtigt rolle i udviklingen. Danida har taget positivt imod initiativet, da den passer med Danidas Grøn Vækst-strategi.

Den stigende økologi i Afrika vil også ifølge Økologisk Landsforening betyde mindre sygdom blandt afrikanere. På globalt plan anslår FAO, at pesticider, som sælgerne bruger på grøntsager eller bønner, for at de kan holde sig bedre, årligt koster omkring en million mennesker livet. Samtidig vil økologien betyde, at bønderne kan hæve deres indtjening og levestandard.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00