Messerschmidt: DF-principprogram hindrer ikke kritik af Menneskerettigheds­konvention

REPLIK: Claus von Barnekow og Tobias Stadarfeld Jensen er galt på den, når de påstår, at DF’s principprogram er uforeneligt med kritik af menneskerettighedskonvention, skriver Morten Messerschmidt (DF).

Af Morten Messerschmidt (DF) 
Medlem af EU-Parlamentet og folketingskandidat

Det er en rørende opmærksomhed, Claus von Barnekow og Tobias Stadarfeld Jensen udviser over for Dansk Folkepartis principprogram og undertegnede.

Og man skal naturligvis glæde sig over at være genstand for så fine folks opmærksomhed.

Også selvom den næppe tjener det formål, de så indladende synes at lade forstå – de ønsker såmænd blot at blive klogere.

Til en indledning tog jeg ikke de to filistres indlæg som andet end polemik. Men Altinget tager dem åbenbart mere alvorligt.

Konvention nævnes ikke i principprogrammet
Når det har været så vanskeligt at tage seriøst, skyldes det selvsagt det postulerende udgangspunkt. Intet sted i Dansk Folkepartis principprogram kan man se nogen omtale af Den europæiske menneskerettighedskonvention eller dens domstol.

Derimod kan man læse, at Danmarks ”selvstændighed og frihed er dansk udenrigspolitiks vigtigste målsætning. Dansk Folkeparti ønsker et venskabeligt og dynamisk samarbejde med alle demokratiske og frihedselskende nationer i verden, men vi vil ikke acceptere, at Danmark afgiver suverænitet”.

Og det er jo ikke bare smukt og godt, men i fuld overensstemmelse med min personlige opfattelse.

Forrige artikel Viceinstitutleder: Klimaflygtninge skal hjælpes, selv om de ikke kan kræve asyl Viceinstitutleder: Klimaflygtninge skal hjælpes, selv om de ikke kan kræve asyl Næste artikel NGO: Cowboy- og indianerfester overdøver den nødvendige debat NGO: Cowboy- og indianerfester overdøver den nødvendige debat
Michael Svarer: Vellykket bog om den globale ulighed

Michael Svarer: Vellykket bog om den globale ulighed

ANMELDELSE: Der er et væld af overbevisende og velillustrerede pointer om den globale indkomstfordeling i Branko Milanovics bog ’Global ulighed’, skriver tidligere overvismand Michael Svarer.