Mindeord: Chefkonsulent og formand for dansk-mongolsk selskab Henrik Madsen (53)

Chefkonsulent i Region Hovedstaden og formand for dansk-mongolsk selskab Henrik Madsen gik bort 24. februar. Frederik Fredslund-Andersen, Rasmus Bro Henriksen og Rune Siglev har skrevet mindeord.

Emil Dyrby

Lørdag 24. februar afgik Henrik Madsen ved døden på Rigshospitalet som følge af et pludseligt hjerteanfald fire dage tidligere. Han var omgivet af gamle venner fra Aarhus og den nærmeste familie. Henrik var en verdensmand og vil blive savnet af familien, kolleger og sine mange venner for sit nærvær, begejstring og store samfundsengagement.

I Henrik mødte man en varm, intellektuel og humoristisk mand med stor appetit på verden omkring sig. Han havde altid gang i noget og kunne fortælle om kommende projekter – enten professionelt for Region Hovedstaden, hvor han var chefkonsulent for digital udvikling, eller som frivillig i mange sammenhænge, især som spejder. Han var aktiv i det daglige spejderarbejde i Virum-Sorgenfri, spejderfonden Asocio, i Dansk Ungdoms Fællesråd, Friluftsrådet og Samrådet af børne- og ungdomsorganisationer samt de senere år ansvarlig for opbygning af Ungdommens Hus på Folkemødet på Bornholm.

Det vigtigste for Henrik var dog altid at være noget for andre. Han insisterede på fællesskabet. Og selvom han havde mange tætte venner fra mange år, var Henrik også altid dine venners ven. Han havde åbenheden, intellektet og nysgerrigheden til at være med alle vegne. Han nægtede, at noget skulle stå i vejen for en fest, og han var som regel den sidste, der gik i seng – for eksempel på Roskilde Festival, hvor han deltog fast med en gruppe venner i over 30 år. Han var også sjældent den første, der stod op, men ellers tog han sig ikke af at være fyldt 50 år. ”Never trust an old man who listens to Neil Young”, som der stod på en af hans T-shirts. Han elskede musik, litteratur og film og spiste aldrig morgenmad uden Politiken, der lå fast på bordet i lejligheden i Ole Suhrs Gade i København.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00