Ny strategi i Mission Øst: Vil investere i partnerskaber og have mere klimafokus i udviklingsprojekter

Med en spritny strategi skal nødhjælps- og udviklingsorganisationen Mission Øst fortsat holde fokus på at hjælpe de mest marginaliserede i de fjerneste egne. Samtidig gør de sig klar til at tackle udfordringer som klima og corona, fortæller generalsekretær.

“Det er stadig vores opgave at lave udvikling og nødhjælp, men verden har forandret sig i løbet af de 30 år, vi har eksisteret, og det er vi nødt til at tage stilling til,” siger siger Betina Gollander-Jensen, der er generalsekretær i Mission Øst og henviser til blandt andet Covid-19.
“Det er stadig vores opgave at lave udvikling og nødhjælp, men verden har forandret sig i løbet af de 30 år, vi har eksisteret, og det er vi nødt til at tage stilling til,” siger siger Betina Gollander-Jensen, der er generalsekretær i Mission Øst og henviser til blandt andet Covid-19.Foto: Afolabi Sotunde/Reuters/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Som ny generalsekretær for Mission Øst var organisationens nye strategi noget af det første, som Betina Gollander-Jensen kastede sig over i starten af 2021. 

I en verden hvor klimaforandringer får større indflydelse i de fattigste dele af verden, flere mennesker end nogensinde er fordrevet fra deres hjem og covid-19 har gjort eksisterende kriser endnu værre, var hun ikke i tvivl om, at Mission Øst spillede en væsentlig rolle blandt de mange danske udviklings- og nødhjælpsorganisationer.  

“Det er stadig vores opgave at lave udvikling og nødhjælp, men verden har forandret sig i løbet af de 30 år, vi har eksisteret, og det er vi nødt til at tage stilling til i vores arbejde, hvis vi vil blive ved med at være relevante,” siger Betina Gollander-Jensen. 

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00