Nye strategiske partnerskaber koster Mellemfolkeligt Samvirke 40 millioner kroner: Vi vidste, hvor det bar hen

Det var forventet, at Mellemfolkeligt Samvirke ville få mindre støtte, da Udenrigsministeriet præsenterede sine nye strategiske partnere. Det siger NGO’en, der mener udbuddet passede bedre til klassiske nødhjælpsorganisationer.

Ifølge Mellemfolkeligt Samvirke passede udbuddet af Udenrigsministeriets nye strategiske partnere bedre til klassiske nødhjælpsorganisationer, og det forklarer, hvorfor de er blevet skåret i støtte. 
Ifølge Mellemfolkeligt Samvirke passede udbuddet af Udenrigsministeriets nye strategiske partnere bedre til klassiske nødhjælpsorganisationer, og det forklarer, hvorfor de er blevet skåret i støtte. Foto: Ismail Taxta/Reuters/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Ærgerligt, men ikke overraskende.  

Sådan lyder reaktionen fra Mellemfolkeligt Samvirke, der som et resultat Udenrigsministeriets nye strategiske partnerskaber kommer til at miste 40 millioner kroner frem til 2026.  

“Når man ser på udbudsmaterialet, er der stort fokus på fordrivelse, flygtninge og skrøbelige stater. Derfor vidste vi, det ville blive svært, fordi vores profil ligger mere inden for demokrati og menneskerettigheder,” siger Julie Koch, der er international chef i Mellemfolkeligt Samvirke. 

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00