Nyt initiativ: Tech-giganter skal løfte dansk ulandsbistand

TECH: Udviklingsbistand rimer normalt ikke på Google og Amazon. Men det kan den meget vel komme til i fremtiden. Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) vil afsætte 60 millioner til tech-velopment og lade tech-ambassadøren samarbejde med Silicon Valley om hjælp i ulandene.

Tech-virksomheder fra Silicon Valley skal være med til at sikre effektiv dansk udviklingshjælp, mener udviklingsminister Ulla Tørnæs (V).
Tech-virksomheder fra Silicon Valley skal være med til at sikre effektiv dansk udviklingshjælp, mener udviklingsminister Ulla Tørnæs (V).Foto: /ritzau/ Jacob Ehrbahn
Anders Redder

Med FN’s 17 verdensmål erkender vi – jeg har nu altid vidst det – at vi ikke når målene, hvis ikke vi arbejder på tværs af sektorer.

Ulla Tørnæs (V)
Minister for udviklingssamarbejde

Tech-velopment. Husk ordet, for det kommer til at fylde en masse, når Danmark fremover skal hjælpe i verdens fattigste lande.

Big data, apps og droner kan nemlig blive det nye sort i dansk udviklingshjælp.

I hvert fald hvis det står til regeringen og udviklingsminister Ulla Tørnæs (V), der i en ny pulje under finansloven vil smide 60 millioner kroner efter såkaldt tech-velopment, en sammentrækning af technology og development.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00