Radikale: S må give sig fuldt ud til EU

DEBAT: EU-finansierede flygtningelejre i Nordafrika er en løsning, som både EU-kommissionen, Tyskland og flere europæiske lande bakker op om. Og derfor er det vigtigt, at Socialdemokraterne bakker helt op – og ikke halvt op - om fælles EU løsninger, skriver Sofie Carsten Nielsen (R).

Af Sofie Carsten Nielsen
Udlændingeordfører i Radikale Venstre

For få dage siden skiftede Socialdemokraterne kurs på asylområdet. Det skete med EU-ordfører Peter Hummelgaard i spidsen. Han foreslår, at de nordafrikanske lande modtager en massiv Marshall-støtte. Til gengæld skal vi stable EU-støttede flygtningecentre på benene i nordafrikanske lande. Fra de nordafrikanske centre kan flygtninge så søge asyl i EU.

Det er vanvittigt positivt, at Socialdemokraterne tager et ryk i retning af fælles EU-løsninger på asylområdet. Men kære Socialdemokrater - jeg mangler en god portion realisme fra jer. Idéen om EU-finansierede flygtningelejre i Nordafrika kræver både opbakning fra EU-landene og aftaler fra de nordafrikanske lande. Det kan tage både 5, 10 og 15 år.

På kort sigt er den bedste løsning, at vi opretter fælles asylcentre på EU's jord, så EU kan sikre en ligelig fordeling af flygtninge og fælles tilbagesendelse af hver og en, der ikke har krav på asyl. Men bakker Socialdemokraterne egentlig op om de EU-løsninger, der er på bordet med fælles asylcentre på EU’s jord? Skal vi fortsat lade Italien og Grækenland tage størstedelen af flygtningene med risiko for, at de ikke kan holde til presset?

På lang sigt er fælles EU-flygtningelejre i Nordafrika en god og realistisk idé. Men den kræver fuld EU-opbakning, og så kræver idéen selvfølgelig massiv udviklingshjælp til hele regionen, så lejrene ikke bliver en ren flygtningemagnet. Og derfor må I, Socialdemokrater, give jer fuldt ud. Jeres vision på asylområdet kan simpelthen ikke blive til virkelighed, hvis I kun forpligter jer halvt.

For det første må vi fjerne retsforbeholdet. Og som minimum må vi forpligte os på frivilligt at bidrage solidarisk til fællesskabet. Men det vil Socialdemokraterne ikke. Virkeligheden er dog, at EU-drevne flygtningelejre i Nordafrika kræver fælles EU-regler for asyl og familiesammenføring.

For det andet må vi indføre en fælles fordelingsnøgle i EU, hvis EU-finansierede flygtningelejre i Nordafrika skal blive til virkelighed. Socialdemokraterne har også sagt nej til dén løsning. Men hvordan skulle man kunne søge asyl i EU, hvis medlemslandene ikke vil tage flygtningene?

For det tredje må vi sikre humane forhold i flygtningelejrene i Nordafrika. Hvis flygtningelejrene skal drives i EU's navn, må vi sørge for sikkerhed. Vi må sikre adgang til rent drikkevand og hygiejne. Og vi må give alle børn skolegang.

EU-finansierede flygtningelejre i Nordafrika er en løsning, som både EU-kommissionen, Tyskland og flere europæiske lande bakker op om.

Ideen kan realiseres på lang sigt, hvis vi gør os umage. Og derfor er det endnu vigtigere, at Socialdemokraterne også bakker helt op – og ikke halvt op - om fælles EU løsninger. Jeg håber, det går den vej. Det er godt at se, at Socialdemokraterne er på vej i al fald.

Radikale Venstres linje er, at EU er den bedste og eneste arena for løsninger på flygtninge- og asylområdet. Både på kort og lang sigt. Halve løsninger kommer vi ikke i mål med.

Forrige artikel Tørnæs: De store perspektiver drukner i kritik Tørnæs: De store perspektiver drukner i kritik Næste artikel PFA: Verdensmålene nås ved åbenhed og aktivt ejerskab PFA: Verdensmålene nås ved åbenhed og aktivt ejerskab
 • Anmeld

  Jens Ole · Pensionist

  Ideen om en EU løsning døende ?

  Savner realisme fra de radikale. Italien truer nu, med at give 200000 flygtninge visa, så de frit kan rejse rundt i EU. Og det vil være et søm til EUs ligkiste, men jeg forstår dem godt. Både Tyskland, Frankrig og andre medlemslande skal stå til regnskab for deres hjemlige vælgere og der er intet der tyder på at der vil blive nogle solidariske EU løsninger mhst. flygtninge spørgsmålet. Hvis da ikke lige Italien gør alvor af deres trussel om at give flygtningene frit lejde til EU. Så vil de øvrige EU lande nok føle sig bedre tjent med at indgå en fordelingeaftale.
  I det hele taget er de radikales ønske om mere magt til EU og mere føderal styring fa EU utopisk. Det vil ikke kunne ske på demokratisk vis. Der er måske opbakning til det i Frankrig og Tyskland, men det er fordi det giver de største og ikke mindst rigeste lande næsten total magt. Når vi hører Danske politikere tale om deres indflydelse i EU, har de kun den indflydelse når de mener omtrent det samme som Merkel eller den franske præsident. I mange af de øvrige lande er det en forsvindende lille del af befolkningerne som går ind for mere EU. Eller , måske mere rigtigt kan betegnes som det føderale EU.

 • Anmeld

  Kim Kaos

  Radikale pinsebevægelse

  For Sofie Carsten Nielsen og resten af de radikale er løsningen på alt i denne verden - lige fra bi-død til ble-udslet - mere EU, mere union mere mere og meget mere.

  EU er de radikales mirakelmiddel der kan kurere alt og gøre dit vasketøj skinnede hvidt.

  Men sandheden er at EU er årsagen til de fleste af de problemer vi står med og EU er en handlingslammet kolos på lerfødder der til dato ikke har evnet at dæmme op for flygtningestrømmen.

  Dagligt fragter de sammen med en gruppe NGO´er endnu flere problemer til Europa i så store mængder at man skulle tro de har en bagtanke med projektet - nemlig tvinge de modvillige lande til at overlade endnu mere af deres selvstændighed til EU i håbet om at her findes der løsninger på de problemer EU har skabt.

  Det er de rene mafia metoder - man truer folk til at betale for beskyttelse ved først at oversvømme et par lande med migranter og så fortælle resten - er I ikke med os, så sker det samme med jeres lande.

  Enten er de radikale naive og lige så troende som folk i pinsebevægelsen og tror selv på at EU er Europa´s "snake oil" der kan løse alle problemer, eller så vil de opløse nationalstaterne og tvinge europæerne til at tilbede Juncker og Merkel i samme grad som de selv gør.

  Vi er mange der siger pænt nej tak til mere union og den selvskabte migrantkrise må de selv ligge og rode med - vores eneste bidrag er at vi forærer de radikale til EU som så forhåbentlig sender dem til det nordlige Afrika for at bygge opholdssteder til migranterne og tømme toiletter.


 • Anmeld

  M.S. Carstens · Realist

  Det går snorlige med den EUske islamiseringsplan:

  http://balder.org/avisartikler/Barcelona-Deklarationen-Euromediterranien-Hemmelige-Aftaler-Version-2009.php

  EU e´r problemet
  EU e´r lig Europas Undergang, der vil trække Danmarks befolkning ind under iSlam s
  bizzare isme, til stor jubel og håb for de radikale, som jo kendes for deres knæfald for nazismen d. 9. april 1940.

  Hvis de radikale/andre vil spille verdens socialkontor, så gør det venligst for egen regning og med eget liv som indsats UDEN for Danmark og få så lige alle fupasylanterne fra Danmark med ned i lejrene, for .....
  nåååå nej, dem har de radikale jo brug for hehjemme til næste valg, hvilket jo bare viser, at de nu vil bruge asyllejre som skalkeskjul for videre islamisering af Europa og Danmark.

  Jo, jeg er også for, at stoppe invasionen fra syd, men er de radikale indblandet, så er der virkelig fare på færde for vore børn og deres fremtid.


 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen. · Pensionist.

  EU flygtningelejre.

  Sofie Carsten Nielsen,R, vil have at vi, for det første skal opgive rets forbeholdet, for det andet skal vi, S, give tilsagn om at DK igennem EU skal være med til at finansiere flygtningelejre i Nordafrika.
  Hvem siger at det udelukkende er flygtninge det drejer sig om. Det har hidtil vist sig at to tredjedele af disse er migranter, unge mænd, som håber på en bedre tilværelse her på vores bekostning, samtidig med at en hel del terrorrister er fulgt med i kølvandet.
  Nej nu må vi sige stop før det går for vidt. Så længe at forskellige NGO er bliver ved med at samle "bådflygtninge" op for at sejle dem til Italien, vil de blive ved med at sætte livet på spil for at komme til det forjættede Europa. Nej det er ved at være på tide at slå hælene i, før det er for sent.
  En forudsætning for dette er at vi trodser EU, og nationalt indfører permanent grænsekontrol, og i øvrigt følger England ud af EU.

 • Anmeld

  Poul B. · pensionist, iagttager

  Sifie Carsten Nielsen ....

  ...jeg tror, at der er noget, du overhovedet ikke har styr på!
  Det, vi her i 2017 kalder flygtninge, migranter eller whatever, er en påbegyndt 'folkevandring', som IKKE kan stoppes.
  Nigeria er et af de bedre oplyste lande (med 170 mio. indbyggere).
  De griner af os (europæerne, fordi vi modtager uendelig mange, hentet supplerende af NGO'erne, for hvem, det er deres levebrød.
  Hør fra radio 24 syv Morgen, Jacob Bayer fra Djursland, som har firma i Nigeria, og som bor i Nigeria, udtale sig med sin viden på:
  http://www.radio24syv.dk/programmer/24syv-morgen/18170793/saerudsendelse-om-flygtninge-og-migrantkrisen-i-1
  Rystende, at du kan fortie det for dig selv.
  Jeg mener at vide: 0,1% af Afrikas befolkning har - imperisk -søgt mod Europa. Det er så p.t. 100.000 pr. år før den NU erkendte folkevandring satte i gang. Det er status for unge afrikanere, at have været i Europa, langt mere at have job der`, og enormt 'fedt' at kunne sende penge hjem.
  Det vi 'kæmper med med' nu, er kun småting imod fremtiden masser.
  Det er mennesker, ja, men med kulturer som ikke kan være side om side med bl.a. nordeuropas kultur.
  Med de (flere) ustoppelige, påbegynde folkevandringer vil tallet øges til 0,5%, og med Afrikafolketallets stigning til 3,1 milliard indenfor næste generation, vil den årlige strøm af mennesker til Europa blive ca. 15 millioner.
  Det holder Europa såmænd nok til, men prisen bliver høj.
  Det skal du opleve Sofie Carsten Nielsen. Jeg slipper!
  Tag dig dog sammen, mener jeg. Indse det! Ikke for Europas (og Danmarks) skyld, for ingen kan stoppe den udvikling.
  Hør lige museumsinspektør Varberg på Moesgaard om sit forskeresultat af 'folkevandringer':
  "Homo sapiens er en invasiv art, som flytter sig, når den er utilfreds eller eventyrlysten - Arkæolog og museumsinspektør Jeanette Varberg"

  http://www.radio24syv.dk/programmer/24-spoergsmaal-til-professoren/16688538/homo-sapiens-er-en-invasiv-art-som-flytter-sig-nar
  Suk Sofie, du som har et utroligt godt hoved.


 • Anmeld

  Poul B. · pensionist, iagttager

  Undskyld Sofie....

  rettelse

 • Anmeld

  M.S. Carstens · Realist

  Så enig, så enig,

  med alle til nu i kommentarsporet *SS*

  Meeen lur mig, om ikke Sofie Carsten Nielsen,
  Udlændingeordfører i Radikale Venstre,
  i løbet af meget kort tid/natten over, får trumlet det radigale sammenrend sammen, så de sammen kan komme med xxx egohumanistiske opbakninger mod os her på sitet og laaange elitære udredninger, om deres ophøjede "helligheder" , uden at de dog kan adressere de mangeartede omkostninger hos sig selv?

  Gid jeg har uret ;-)

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen. · Pensionist.

  Ret Vs uret.

  M S Carstens, ja, jeg glæder mig også over den overensstemmelse, som hidtil har præget indlæggene i denne tråd, men jeg er sgu bange for at du har ret i det du skriver, men det glæder mig samtidig at vi , for det meste, er enige om EU og migration. De Radikale er, og bliver naive, desværre. Sådan har det været lige siden besættelses årene.

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen. · Pensionist.

  Ret Vs uret.

  M S Carstens, ja, jeg glæder mig også over den overensstemmelse, som hidtil har præget indlæggene i denne tråd, men jeg er sgu bange for at du har ret i det du skriver, men det glæder mig samtidig at vi , for det meste, er enige om EU og migration. De Radikale er, og bliver naive, desværre. Sådan har det været lige siden besættelses årene.

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Uoverenstemmelsen

  Akkurat som radikal gale,så er debttørene indtil nu enige om at EU ikke er løsningen og direkte modsat de radikale gale.
  og reelt afsløremodstanderne ders egen uforstand eller nægtlese af fakta,,, bla med at EU = det europæiske samarbejde SELVFØLGELIGT er en del af problematikken,og derfor også SAMLET skal skabe løsningen .
  Så godt så langt,men her har radiakle gale ret på området,som de derimod totalt svigter me ders kravom at hele klodens lande skal være med i at beskatte finans transaktionerne med en promille skat,som forDK del ville indbringe omkring halvdelen af skattesvindelerne har og skaber,fro klodens befolkninger.

  Hvor de "modsatte " netop IKKE har alternative til, at det er fælles al "uroen" også skal bekæmpes,men her hverken påpeger eller forstår at netop de radikale gale ,er en del og skaber problematikken,med at deres fælles indsats kun er for enkelte udpegede områder og intet for ,at bla beskytte befolkningenne mod de overgreb finansen skaber og foretager sig.
  som dog ders KOMMISÆR i EU bekæmper,men også hun har tidligere erj klæret at beskatningen af transaktionerens ødelæggende kraft,ikke skal beskattes overhovedet,med e helt urealistiske og erkendte problematikker om at alle lande netop ike vil eller kan uden hjælp beskatte diss4 forbrydere ,somer de største der findes ,da de er grundlagt /FUNDAMENTET for al anden uro uanset art og udformning.
  Og det vil national racisterne heller ikke,så her er sammengfaldet og de bevidste "fake news " fra og af disse aktøre.
  I AL DEBAT OG DESVÆRRE DE FÆLLES LØSNINGERNE ,,, somaltdi har og forsat er netop dete samarbejde som kan fjerne finasens vederstyggeligheder, ved og med de ens betingelser og fastsatte rammer finansen og ders magt styres med og skal agere med.
  Som jo med nægtelsen af de fælles løsninger, bevidst fjernes som relt eneste muligheder FOR ALLE også TRUMP OG PUTIN , som netop radikale gale ,og Eu modfstenderne ,derfor handler KUN ud fra hver deres egoer,og egoistiske formål og adfærd,netop derved fastholder de spænder som finansen spænder ud mod de fælles krafters frie virke der kan og skal ændres til fælles bedste ,fremfor de egoismer,som vokser frit frem overalt.
  Ikraft af både radikale gale og modstandernes virke, direkte mod fælles skabets løsninger demokratiske aftalte.
  og lige en lile bagtanke ,hvad var der skabte freden i forb med de to vl´k der hærged kloden og hvavd kan og kunne afskaffe de nuv krige,som desværre også benytter fæles indsatsen men til havd ,hvilke befolkninger er "BEFRIET " og er demokratiske ???????????????????? i karft af disse magt krige,ført af VISSE fællesskaber,og ikke kun EU s ,som er borgerligt liberalt styret af flertallet i EU

 • Anmeld

  Poul B. · pensionist, iagttager

  Du glemte at skrive, at......

  ....prisen er ca 44% p.a.
  og at der ikke er nogen i denne tråd, der har brug for dine fiflerier, bør du vide.
  Hundehoved...

 • Anmeld

  Carl Otto Josefsen · Faglært

  Radikal indficering af dansk politik

  Der er ingen realitet i dit partis politik, Sofie..... Hvor vil du finde en finansiering af jeres snobbede måde og underkende
  den almindelige danske skattebetaler og sige vi skal hjælpe med regningen fra fejlslagen integration og bureaukrati.... Og ikke fra 70erne 80erne eller 90erne også videre.... Men for migranter og nassere som vil udnytte vores lille smørhul....
  Flygtninge i hundredetusinde tal står og vil få Visa i Italien..2017... Så vi kan se på at bureaukrati og ligegyldighed fra dit parti nok engang inficerer Danmark..... Hav dog en ordentlig politik som vores Inger Støjbjerg....... Sig hvad du mener og ikke hvad lyder kønt......