Radikale Venstre vil redde lukningsramte ambassader

Som led i finanslovsforhandlinger for 2022 foreslår Radikale Venstre at styrke Udenrigstjenesten med ti millioner kroner ekstra om året i fem år. Det kan for eksempel gå til at redde ambassaderne i Argentina og Tanzania, siger partiets udenrigsordfører. 

Udenrigsordfører Martin Lidegaard (R) anerkender, at regeringen og udenrigsminister Jeppe Kofod (S) har stoppet nedskæringen af Udenrigstjenesten, men det er ikke nok, mener Radikale Venstre.
Udenrigsordfører Martin Lidegaard (R) anerkender, at regeringen og udenrigsminister Jeppe Kofod (S) har stoppet nedskæringen af Udenrigstjenesten, men det er ikke nok, mener Radikale Venstre.Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Regeringen gør Danmark en bjørnetjeneste ved at lukke ambassaderne i Argentina og Tanzania.

Det mener Radikale Venstre, som i sit finanslovsforslag for 2022 foreslår at afsætte ekstra ti millioner kroner årligt til Udenrigstjenesten de næste fem år. Radikale Venstre har et ønske om "flere ambassader og stærkere ambassader".

“Vi anerkender, at regeringen har stoppet nedslagtningen af Udenrigstjenesten ved at droppe omprioriteringsbidraget og ved at lave en større omstrukturering, som vi sådan set har stor sympati for, men den omstrukturering har også vist, at vi har måtte foretage nogle virkelig, virkelig svære valg og har måtte lukke flere ambassader, som vi egentlig ikke synes, vi er tjent med at lukke,” siger udenrigsordfører Martin Lidegaard.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00