Regeringen vil give verdensmåls-panel større muskler

Regeringens finanslovforslag lægger op til at styrke sekretariatsbetjeningen af 2030-panelet, så budgettet går fra nul til tre millioner kroner årligt. Det vil give panelet mulighed for at lave egne analyser og følge op på fremdriften i den danske SDG-indsats.

Sara Krüger Falk, formand for 2030-Panelet, har været moderator på flere af paneldebatterne til Verdensmålsugen 2021. Her i Altingets gård til en debat om forretningscasen i verdensmål. 
Sara Krüger Falk, formand for 2030-Panelet, har været moderator på flere af paneldebatterne til Verdensmålsugen 2021. Her i Altingets gård til en debat om forretningscasen i verdensmål. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

Det årlige budget til at understøtte 2030-Panelets arbejde vil gå fra nul til tre millioner kroner, hvis regeringens finanslovforslag bliver vedtaget.

Det fremgår af et notat, som Finansministeriet har sendt til Altinget, og forslaget vækker glæde:

”Vi er vildt glade for finansiering, selvom vi stadig er i dialog med finansministeriet om den endelige bevilling,” siger Sara Krüger Falk, direktør i Global Compact Network Denmark og forkvinde for 2030-Panelet, som sætter de nuværende økonomiske rammer på spidsen:

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00