Rokade: Regeringen lukker ambassade og åbner en ny

LUKKETID: Mens Albanien kan vinke farvel til deres danske ambassade, kan Afrikas fjerdestørste økonomi byde velkommen til en.

De danske ambassader holder skiftedag. Regeringen har besluttet at åbne en ny ambassade i Algeriet. Til gengæld skal ambassaden i Albanien lukkes.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Beslutningen er ifølge udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) taget, fordi Danmark skal være til stede der, hvor vi som land har mest gavn af det.

"Algeriet spiller en central rolle for sikkerheden i Nordafrika og Sahel, og med grænser til blandt andet Mali, Libyen og Niger er Algeriet også en vigtig aktør i forhold til håndteringen af migrationspresset mod Europa," lyder det i en skriftlig kommentar fra Anders Samuelsen.

Udfasning af støtte
Algeriet er Afrikas fjerdestørste økonomi, og derfor giver det god mening at styrke relationerne til landet, mener Anders Samuelsen.

"Det er et marked i vækst, og den nye danske ambassade vil styrke muligheden for at fremme danske kommercielle interesser i Algeriet og regionen.”

Lukningen af den albanske ambassade sker ifølge ministeriet, fordi den danske bistand til landet er under udfasning.

Ambassaden blev åbnet efter konflikten i Kosovo tilbage i 1999 for blandt andet at facilitere den udviklingsbistand, som Danmark gennem årene har givet til Albanien og Kosovo.

Med udfasningen af støtten har regeringen besluttet, at ambassaden skal lukkes. De diplomatiske relationer mellem Danmark, Albanien og Kosovo skal fremover dækkes fra ambassaden i Wien.

Forrige artikel Nyt udbud sender al ngo-støtte til hovedstaden Nyt udbud sender al ngo-støtte til hovedstaden Næste artikel Hjort: Vi sender gerne flere soldater til Afghanistan Hjort: Vi sender gerne flere soldater til Afghanistan