Sådan er de sidste 385 corona-millioner fra standbypulje fordelt

HJÆLPEPAKKE: "Det er helt afgørende, at vi fastholder fokus på kerneværdierne og de langsigtede mål i vores udviklingsarbejde," siger udviklingsminister om sidste del af hjælpepakke til udviklingslande.

Pengene til en hjælpepakke til de fattigste lande&nbsp;stammer fra en standbypulje på en milliard kroner,<a target="" rel=""> som udviklingsminister Rasmus Prehn (S) oprettede tilbage i marts</a>.
Pengene til en hjælpepakke til de fattigste lande stammer fra en standbypulje på en milliard kroner, som udviklingsminister Rasmus Prehn (S) oprettede tilbage i marts.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Uddannelse er vejen til at bygge samfund op, og derfor er jeg stolt over, at vi nu fra dansk side hjælper med at få børnene tilbage i skole, så snart det er muligt.

Anne Sophie Callesen (R)
Udviklingsordfører for Det Radikale Venstre

Pigers ret til uddannelse, flere (og grønne) job og en fremtidssikring af den afrikanske økonomi.

Det er nogle af de områder, som den tredje og sidste del af en corona-hjælpepakke til verdens fattigste lande skal styrke. Regeringen og partierne bag har særligt fokus på at beskytte og fremtidssikre fremskridtene i udviklingslandene, lyder det i en pressemeddelelse, efter at parterne søndag er nået til enighed.

"Det er samtidig helt afgørende, at vi fastholder fokus på kerneværdierne og de langsigtede mål i vores udviklingsarbejde," siger minister for udviklingssamarbejde Rasmus Prehn (S).

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00