Samuelsen gør regnskabet op: For tidligt at begrave mig

NYT MAGASIN: LA-formand Anders Samuelsen har ingen planer om et exit fra politik. Og så ved han, at regeringsmagten har kostet på profilen. 

Nogle turbulente regeringsår har kostet i opbakningen blandt vælgerne og på den liberale profil.

Sådan lyder det kort inden folketingsvalget fra LA-formand og udenrigsminister Anders Samuelsen i et stort interview med Altinget: magasin.

”Det koster på profilen. Den periode inden, hvor der var et rødt flertal, kunne vi jo bare sig nej til hvert eneste forslag nede i folketingssalen, hvis det ikke var LA-politik. Allerede efter skiftet i 2015 ændrede det sig,” siger han og tilføjer:

”Vi var en del af de 90 mandater inde i maskinrummet. Nogle gange lavede V så noget med DF og S. Derfor var det vigtigt, at vi kom i regering, så de fik brug for vores stemmer. Før kunne vi nøjes med at holde fast i vores egen fane. Nu er vi nødt til at holde lidt fast i de andres også. Så kan man måske ikke holde sin egen lige så højt, fordi man også skal bruge nogle kræfter på de andre."

Det har længe stået klart, at det bliver Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der overtager LA-formandsposten efter Samuelsen. Men Samuelsen har ingen planer om at trække sig. 

”Jeg synes, det er for tidligt at begynde at tænke i sin egen begravelse. Jeg har været med til at stifte et parti, der er gået fra ingenting til regeringsbærende, det skulle gerne fortsætte i mange år endnu,” siger han i et stort interview med Altinget: magasin.  

Afviser kritik fra Løkke
I det seneste år har især DF placeret aben for kaos i blå blok hos LA.

Og da Altinget for nylig interviewede statsminister Lars Løkke Rasmussen stemte han på lange stræk i med den kritik.

”Jeg vil ikke sige noget upænt om Liberal Alliance. Jeg er jo i regering med dem nu, men vil bare stille konstatere, at det var der, det sandede til. Og det var i det momentum, at den der alliance mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti formede sig,” sagde Lars Løkke Rasmussen.

Hvad tænker du om det?

”Ingenting. Min arbejdsdag går med noget helt andet end at tænke over, hvem der har sagt hvad for 14 dage siden. Det er hans analyse, og det er jo fint nok,” siger Anders Samuelsen

Men er du enig i det?

”Det ved jeg ikke. Det har jeg ingen kommentar til. Det er hans bud.”

Altinget har fulgt LA-formand og udenrigsminister Anders Samuelsen en hel dag lige fra den obligatoriske løbetur om morgenen, gennem møder og taler, sang i bilen og til liveoptagelser i tv. Undervejs bliver det til en opsamling på regeringensperioden, en snak om fighter-genet og om, at hænderne ikke længere er helt rene. Læs hele interviewet i Altingets magasin, som du kan købe abonnement på her.

Forrige artikel Mali kan blive det nye Afghanistan Mali kan blive det nye Afghanistan Næste artikel IFU ansætter ny investeringsdirektør IFU ansætter ny investeringsdirektør