SF vil hæve udviklingsbistanden, men har “ikke nogen køreplan” for hvornår

Verdens fattigste skal have flere penge. Det mener SF, der dog ikke kan svare på, om det skal være i næste valgperiode. Samtidig opfordrer partiets udviklingsordfører, Rasmus Nordqvist, til påpasselighed i forhold til at “instrumentalisere” bistanden.

Ifølge SF's udviklingsordfører, Rasmus Nordqvist, kan der være gode grunde til at give ulandsbistand til Kosovo og Rwanda. Men det må ikke være på betingelse af, at Danmark får noget til gengæld som f.eks. fængselspladser eller et modtagecenter.
Ifølge SF's udviklingsordfører, Rasmus Nordqvist, kan der være gode grunde til at give ulandsbistand til Kosovo og Rwanda. Men det må ikke være på betingelse af, at Danmark får noget til gengæld som f.eks. fængselspladser eller et modtagecenter.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Ulandsbistanden “skal styrkes”, og SF’s politiske mål er, at bistanden på sigt skal op på en procent af den danske bruttonationalindkomst (bni). 

 Jeg kan fortælle, hvad vores politik er, hvad vi går til valg på, og hvad vi arbejder for politisk. Men det er ikke alt eller intet.

Rasmus Nordqvist, Udviklingsordfører (SF)

“Vi har løbende i vores finanslovsudspil fremlagt, hvordan man kan styrke bistanden. Vi har et mål, der hedder én procent, men jeg har ikke nogen køreplan eller exit-år for det,” lyder det fra partiets udviklingsordfører, Rasmus Nordqvist, da Altinget taler med han.  

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00