Stærkere afrikansk stemme og svækket håb for opgør med kul: Læs eksperternes udlægning af afrikansk klimatopmøde

Afrikanske lande vil stå sammen for at sætte dagsorden frem mod FN’s klimatopmøde i Dubai. Altinget følger op på resultaterne fra African Climate Summit og ser nærmere på, hvad de betyder for de kommende COP28-forhandlinger.

Fremover skal der afholdes African Climate Summit. Det var en af de ting, som de afrikanske lande blev enige om på topmødet i Nairobi. 
Fremover skal der afholdes African Climate Summit. Det var en af de ting, som de afrikanske lande blev enige om på topmødet i Nairobi. Foto: Monicah Mwangi/Reuters/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Afrika vil spille en større rolle i det internationale klimadiplomati. Og det kan meget vel komme til at afspejle sig i de kommende forhandlinger på FN’s klimatopmøde.

En ting er at nå til enighed på et topmøde i Nairobi. Det er noget helt andet, når Kina også er der.

Mattias Söderberg
Chefrådgiver, Folkekirkens Nødhjælp

Sådan lyder vurderingen fra tre eksperter, Altinget har talt i kølvandet på det afrikanske klimatopmøde, African Climate Summit, blev afholdt første gang nogensinde i starten af september. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024