Støttepartier vil sætte kvinderne først, når standbymillionerne ruller igen

HJÆLPEPAKKE: Den næste hjælpepakke fra udviklingsministerens standbypulje skal rettes mod kvinder og andre særligt udsatte, lyder det fra SF, Radikale og Konservative, mens Enhedslisten vil fastholde fokus på at bremse smittespredning. 

Foto: Temilade Adelaja/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Vi kan se, at piger og kvinder, seksuelle minoriteter, mennesker med handicap, oprindelige folk og menneskerettigheds-aktivister er særligt udsatte. Det er ret afgørende at få dem tænkt ind i indsatsen

Anne Sophie Callesen
Udviklingsordfører, Radikale Venstre

Udviklingsminister Rasmus Prehn (S) har indkaldt Folketingets partier til forhandlinger om næste runde af udbetalingerne fra den oprindeligt en milliard kroner store standbypulje, der kan bruges på akut coronabistand.

Her har ministeren i et interview med Politiken selv lagt op til at udmønte yderligere 250 millioner kroner med fokus på de økonomiske følgevirkninger, som den globale krise har skabt i de fattigste lande i Afrika, i form af madmangel og arbejdsløshed.

Men står det til støttepartierne Radikale Venstre og SF, skal langt størstedelen af hjælpen målrettes kvinder, piger og andre særligt sårbare befolkningsgrupper.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00