Om  
Jesper Olsen

Transparency International Danmark får ny formand

Tidligere næstformand Jesper Olsen er ny formand for Transparency International Danmark. Han overtager dermed posten fra Natascha Linn Felix.

Sofie Hvemon

Transparency International Danmark har til foreningens online generalforsamling valgt ny formand i form af Jesper Olsen.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra foreningen.

Den 49-årige tidligere næstformand er ekstern lektor i offentlig ret ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet og er uddannet cand.jur.

Jesper Olsen overtager formandsposten fra Natascha Linn Felix, der har bestredet den siden 2017. Hun havde ikke mulighed for at genopstille grundet foreningens regler om, at man maksimalt kan vælges til fire sammenhængende valgperioder.

Om coronakrisen udtaler Jesper Olsen følgende i pressemeddelelsen:

"Overalt i verden, også i Danmark, samles utrolig stor magt på relativt få hænder. Det er nødvendigt, at der kan handles hurtigt. Men magten skal hurtigst muligt gives tilbage til parlamenter og domstole. Vi ser store udfordringer, også i Danmark, med åbenhed og transparens."

Ny i bestyrelsen er desuden Frederik Carl Windfeld, der studerer statskundskab på Københavns Universitet og de seneste to år har været aktivt medlem af foreningens frivilliggruppe.

Transparency International Danmark har til formål at forebygge korruption både nationalt og internationalt.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jesper Olsen

Formand, Transparency International Danmark, bestyrelsesformand, Klostergården i København, ekstern lektor i offentlig ret, Institut for Statskundskab, Københavns Universitet
cand.jur.

0:000:00