Ulla Østergaard rådgiver for Lykketoft i FN

NAVNE: Redaktionschef på TV 2 News og tidligere rådgiver for Lars Løkke (V), Ulla Østergaard, bliver ny rådgiver for Mogens Lykketoft (S), når han i september 2015 tiltræder som leder for FN's generalforsamling i New York. 

Ulla Østergaard er tidligere pressechef for Lars Løkke Rasmussen (V) i hans tid som indenrigs- og sundhedsminister. 
Ulla Østergaard er tidligere pressechef for Lars Løkke Rasmussen (V) i hans tid som indenrigs- og sundhedsminister. Foto: Carl Redhead /Scanpix
Anne Justesen

Når Folketingets formand Mogens Lykketoft til september rykker til New York for at sætte sig i formandsstolen for FN's generalforsamling, tager han Ulla Østergaard, redaktionschef på TV 2 News, med sig som rådgiver.  

"Det bliver fantastisk at være en del af holdet, når Mogens Lykketoft skal varetage formandsskabet for FN’s generalforsamling. Jeg har altid haft en stor interesse for international politik og har beskæftiget mig med det både som journalist og redaktør i mange år, og nu får jeg chancen for at arbejde for det danske formandskab for FN’s 70. generalforsamling," siger Ulla Østergaad til TV 2.dk og fortsætter:

"Det er en chance, jeg ikke kunne lade gå fra mig, og jeg håber, at jeg kan bidrage til, at Danmark får sat et fingeraftryk på den internationale scene, og at danskerne får et større kendskab til den rolle, som FN og FN’s generalforsamling spiller."

Fortid som politisk rådgiver
Ulla Østergaard har tidligere arbejdet som politisk rådgiver for Lars Løkke Rasmussen (V), da han var indenrigs- og sundhedsminister. 

Hun rykkede i 2006 til det nystartede TV 2 News, hvor hun som redaktør var med til at starte kanalen op. I 2007 vendte hun tilbage til politisk rådgivning, denne gang som pressechef for det nystiftede parti Ny Alliance. 

I slutningen af 2007 opsagde hun sin stilling hos partiet. 

Ulla Østergaard vendte senere tilbage til TV 2 News, hvor hun siden blandt andet har arbejdet med programmer som ’Presselogen’, ’Tirsdagsanalysen’ og ’Ellemann/Lykketoft’ samt med kanalens valgdækning, skriver TV 2.

Ulla Østergaard går på orlov fra sin stilling på TV 2 og tiltræder som Mogens Lykketofts rådgiver 1. juni.

"Jeg er meget glad for, at Ulla Østergaard har søgt og fået en af de tre danske stillinger i kabinettet. Med Ullas indgående kendskab til både internationale forhold og til mediekommunikation er jeg sikker på, at hun kan bidrage til at gøre det danske formandskab for generalforsamlingen til en succes," siger Lykketoft til TV 2. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mogens Lykketoft

Formand, Energinet Danmark, fhv. formand for Folketinget, fhv. MF (S), fhv. udenrigs- og finans- og skatteminister, fhv. partiformand, fhv. formand, FN's generalforsamling
cand.polit. (Københavns Uni. 1971)

0:000:00