Ulla Tørnæs: Medier svigter dækningen af FN’s verdensmål

OPLYSNING: FN’s verdensmål og forholdene i verden får for lidt opmærksomhed i danske medier. Sådan lyder det fra udviklingsminister Ulla Tørnæs (V), der undrer sig over antallet af korrespondenter i Afrika. 

Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) var for nylig på besøg i Niger, hvor Care har projekter i landsbyen Hamdalaye, der skal hjælpe kvinder. Vidste du det? Nej, formentlig ikke ...
Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) var for nylig på besøg i Niger, hvor Care har projekter i landsbyen Hamdalaye, der skal hjælpe kvinder. Vidste du det? Nej, formentlig ikke ...Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix
Kasper Frandsen

I dag bor der godt 1,2 milliarder mennesker på det afrikanske kontinent, tallet stiger til 2,4 milliarder mennesker i 2050 ifølge FN-fremskrivninger. Det kræver vores fulde opmærksomhed. Også mediernes.

Ulla Tørnæs (V)
Udviklingsminister

Danske medier burde i højere grad få øjnene mere op for FN’s verdensmål, danske indsatser i udlandet og forholdene ude i verden.

Sådan lyder det fra udviklingsminister Ulla Tørnæs (V), der er ansvarlig for fordelingen af ca. 15 milliarder danske skattekroner til verdens fattigste – noget, som færre og færre danskere støtter op om.

Hun undrer sig blandt andet over mediernes prioritering af udsendte korrespondenter og påpeger, at Afrika og Latinamerika er stort set korrespondent-løse.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00