V afviser opsigtsvækkende K-forslag - og vil ellers forsætte ulandspolitikken, som den er

Det kommer til at gå for langsomt, hvis bidragene fra dansk ulandsbistand skal forhandles mellem partierne på Christiansborg, siger Venstres udviklingsordfører, Karen Ellemann. Hun fortæller desuden at Venstre går til valg på at fortsætte den nuværende udviklingspolitik.

"Vi har det politiske ansvar for at vedtage rammerne, men det er grundlæggende fornuftigt, at udmøntningen er på ministerens bord," siger venstres udviklingsordfører, Karen Ellemann.
"Vi har det politiske ansvar for at vedtage rammerne, men det er grundlæggende fornuftigt, at udmøntningen er på ministerens bord," siger venstres udviklingsordfører, Karen Ellemann.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Der er ikke brug for, at politikerne på Christiansborg blander sig mere i, hvordan Danmark fordeler 19 milliarder til verdens fattigste.  

Vi har det politiske ansvar for at vedtage rammerne, men det er grundlæggende fornuftigt, at udmøntningen er på ministerens bord.

Karen Ellemann
Udviklingsordfører (V)

Det mener Venstres udviklingsordfører, Karen Ellemann, der dermed hælder Konservatives forslag om at inddrage Folketinget mere end i dag, hvor det er den siddende minister, som fordeler en stor del af pengene. 

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00