Vedby: Konflikt mellem Vesten og Rusland er Putins største udfordring

ANALYSE: Mens russerne 18. marts skal udfylde deres rolle som vælgere i Ruslands håndterede demokrati, spidser konflikten mellem Rusland og Vesten til. Det er den største udfordring, som Vladimir Putin står overfor i sin næste periode som Ruslands præsident.

Af Mikkel Vedby Rasmussen
Professor ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet

Det er forbudt at oplyse om russisk militære tab. Og det er i virkeligheden alt, hvad man behøver at vide om Vladimir Putins udenrigspolitik. Fordi de russiske medier ikke dækker omkostningerne ved at bruge militær magt med samme nidkærhed som vestlige medier, så ved vi ikke, hvor mange russiske lejesoldater der døde 7. februar, da amerikanske bombefly nedkæmpede en kampvognsformation, som angreb kurdiske og amerikanske styrker i Deir al-Zor i det østlige Syrien.

Rygterne siger imidlertid, at op mod 200 russere blev dræbt, da de sammen med enheder fra den syriske hær prøvede at vriste kontrollen af det olierige område fra kurderne. Det er første gang, russiske og amerikanske styrker har kæmpet mod hinanden siden Vietnamkrigen, hvor Den Røde Hær bemandede luftværnsbatterier, der skød amerikanske fly ned over Nordvietnam.

Syrien er ikke det eneste sted, hvor Rusland og Vesten krydser klinger. 15. februar kunne forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) bekræfte, at det var russiske hackere, som stod bag cyberangreb på Mærsk i juni og juli 2017. Mærsk anslår, at omkostningerne beløber sig til op til 1,9 milliarder kroner. Ingen er stillet til regnskab for angrebet på Mærsk, men i USA anklagede den særlige undersøger Robert Mueller 13 russere for at have påvirket præsidentvalgkampen i 2016.

Konflikten spidser til
Fra Deir al-Zor til Esplanaden spidser konflikten mellem Rusland og Vesten til. Det er den største udfordring, som Vladimir Putin står overfor i sin næste periode som Ruslands præsident.

For Putins opskrift på udenrigspolitisk indflydelse har været baseret på, at der ikke var nævneværdige omkostninger at betale for hans militære eventyr. Kun en tidligere KGB-agent, som gjorde karriere i Rusland i 1990’erne, hvor liberaliseringen af økonomien kørte i højeste gear, kan tro på den usynlige hånd, som Vladimir Putin gør det. Putin kæmper således ikke med åben pande, men foretrækker at lade andre stå for det beskidte arbejde.

De soldater, som døde i Syrien, var således rekrutteret af Wagner Group, der har leveret frontlinjestyrkerne til den russiske intervention i Syrien, mens de regulære russiske styrker har kunne holde sig til bombemissioner og andet, som har haft langt lavere tabstal. I Ukraine har det ligeledes været irregulære styrker, blandt andet leveret af Wagner, som stod for kamphandlingerne, også selvom støtten fra den russiske hær aldrig var langt væk.

På den måde har Putin kunnet tage æren for, hvad der gik godt og lade ansvaret for mindre heldige episoder, såsom nedskydningen af det malaysiske passagerfly over Ukraine i 2014, gå til andre. Men når de amerikanske bombefly rammer, når de vestlige efterretningstjenester lægger beviserne på bordet, og arrestordrerne bliver udstedt, er Putins hånd pludselig til at få øje på.

Vesten er begyndt at konfrontere Rusland
Efterhånden som Vladimir Putin har sat sig i spidsen for et opgør med de liberale værdier, som underbygger verdensordenen, og ladet hånt om grænserne i Europa og støttet regimer, som holder sig ved magten med kemiske våben, er Vesten begyndt at konfrontere Rusland.

Hvis ikke Donald Trump var blevet valgt i en valgkamp, som vi nu har FBI’s ord for, var påvirket af Rusland, ville USA for længst have sat foden hårdere ned over for Putin. At det amerikanske militær nu bomber russiske styrker og i det nye forsvarsbudget har fået flere millioner til afskrækkelse i Europa, er et udtryk for at generalerne, som fører udenrigspolitikken, mens præsidenten tweeter, har besluttet sig for, at nok er nok.

Putins hånd er ikke længere usynlig
Når selv de langmodige tyskere øger forsvarsbudgetterne, og de europæiske efterretningstjenester opruster overfor russerne, mens EU bekæmper russiske forsøg på at påvirke nyhedsstrømmen, er Putins hånd ikke længere usynlig.

Dermed står det også klart, hvor svag en hånd han faktisk har at spille. Det er ikke længere uden omkostninger for både præsidenten og hans vælgere, der stadig må leve med vestlige sanktioner, at kæmpe i Syrien, Ukraine og manipulere den demokratiske proces i Vesten.

Putins udenrigspolitiske doktrin har spillet sig selv ud. Spørgsmålet er, om han vil øge indsatsen og tydeligere afsløre sig som bagmanden bag udfordringen af Vesten, eller om Putin mener, at tiden er kommet til at rebe sejlene og fokusere på pensionsordningen.

 • Anmeld

  Bente Petersen · Direktør Detox Consult IVS

  en del af hans levebrød...

  Det er ikke en overraskende at den unge Mikkel Vedby Rasmussen skriver ovenstående.. Han er en militærets mand - en NATO supporter... og man kan nok sige at det at være kritisk overfor Rusland er en del af hans levebrød... og det er han jo ikke ene om at være... så det han siger må tages med et par kilo salt.
  Wikipedia om Mikkel Vedby Rasmussen (b. 6. January 1973 in Gentofte) is a Danish professor. He is educated cand.scient.pol. and ph.d. from Copenhagen University and also M. Sc. in International Relations at the London School of Economics and Political Science. Mikkel Vedby Rasmussen has previously been senior researcher at the Danish Institute for International Studies. He has particularly concerned himself with the security policy, krigsteori and strategy, peace and international order and european integration within the defence and security policy.
  From 2006 to 2009 he was director of the Danish Institute for Military Studies (DIMS), in parallel with his lectureship at the Department of Political science. At the termination of the GIZMO in september 2010, he was appointed professor mso and head of the newly created Center for Military Studies (CMS) at the same institution.[1]
  Så det Mikkel Vedby Rasmussen siger må tages med et par kilo salt.

 • Anmeld

  Steen Voigt

  Spiegel Online har kigget nærmere på Deir al-Zor-hændelsen

  Blot til venlig orientering:
  http://www.spiegel.de/international/world/american-fury-the-truth-about-the-russian-deaths-in-syria-a-1196074.html

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  Putin udfordrer ikke Vesten! Vesten udfordrer igen og igen Rusland, men det modsatte gentages som et mantra. Hvorfor?

  Hvordan lader Putin hånt om grænserne i Europa?- Det er det rene nonsens!

  Hvorfor fremstiller USA med Clinton i spidsen sig selv som en bananrepublik, hvis valg afgøres af 2500 tweets?

  Hvorfor bomber amerikanerne de russiske styrker, der i løbet af kort tid har dissimineret IS i Syrien?

  Tyskerne forøger forsvarsbudgettet, ikke pga Rusland, men på ordre fra USA for at tilgodese våbenindustrien.

  Fjendebilledet af Putin er derimod en nødvendighed i CIA-USA`s strategi for et amerikansk Europa efter amerikansk forbillede med ca 50 stater inklusive resterne af det europæiske Rusland i ca år 2060, mellemøsten, Nordafrika og Vestafrika.

  USE (united states of europe)- projektet kan begynde at blive realiseret inden for de nærmeste 7 år SPD´s formand Martin Schultz.

  Uden Rusland som fjendebillede vil Europa ikke opgive sine egne "både" og hoppe op i USA-båden og ro for kaptajnen´s USA´s båd.

  USA deler Europa i 2 , behersker Europa og forener det igen i sit eget billede.

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  Vedbys fakta: Er der forskle på Rusland og russiske hackere? Ikke hvis man spørger Vedby og forsvarsministeren!

  Vedby skriver:
  "15. februar kunne forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) bekræfte, at det var russiske hackere, som stod bag cyberangreb på Mærsk i juni og juli 2017."

  MEN: i Børsen kan man læse:

  "Ud over Mærsk, blev virksomheder over hele verden ramt, især i Rusland og Ukraine. Bl.a. blev den russiske statsejede oliegigant Rosneft ramt, samt lufthavnen i Kiev."

  Så den russiske stat har hacket og skadet sig selv.

  Det er muligt politikken ikke halter, men det gør logikken!

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  Det er brandærgerligt at Danmark ledes af CIA-typer, som Ved og andre med totalt forvrænget virkelighessans og hvad der er godt for Danmark:

  Danmark har ikke sammenfaldne interesser med USA i forholdet til Ruskand.
  Jeltsin opløste Sovjetunionen på komisk-tragisk vis og forærede i realiteten land og resource bort til private kapitalinteresser.

  Det kom der en modreaktion på i Rusland.

  USA fører nu krige i udkanten af Euopa og Rusland, der defacto opløser og nedbryder Europa, og ender med Europas udslettelse.

  Modsat Europa forsvarer Rusland sin rest af integritet.

  Rusland er det eneste land, der qua sin størrelse mm reelt ville kunne opsuge hele det syriske lands befolkning på en hensigtsmæssig facon.

  Som alle europærere har vi , ikke bare en interesse i at normalisere forholdet til Rusland, men en KÆMPE interesse.

  At afskære sig selv fra sin anden halvdel er et mega-selvmål for Europa.

  Europa har brug for at socialisere med Rusland.
  Ud af socialt og økonomisk samkvem kan en ny og fri bevidsthed med reel frihed for alle mennsker, opdyrkes, istedet for et paranoidt forhold.

  Europa har på alle måder brug for Rusland og omvendt.

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  Det er brandærgerligt at Danmark ledes af CIA-typer, som Ved og andre med totalt forvrænget virkelighessans og hvad der er godt for Danmark:

  Danmark har ikke sammenfaldne interesser med USA i forholdet til Ruskand.
  Jeltsin opløste Sovjetunionen på komisk-tragisk vis og forærede i realiteten land og resource bort til private kapitalinteresser.

  Det kom der en modreaktion på i Rusland.

  USA fører nu krige i udkanten af Euopa og Rusland, der defacto opløser og nedbryder Europa, og ender med Europas udslettelse.

  Modsat Europa forsvarer Rusland sin rest af integritet.

  Rusland er det eneste land, der qua sin størrelse mm reelt ville kunne opsuge hele det syriske lands befolkning på en hensigtsmæssig facon.

  Som alle europærere har vi , ikke bare en interesse i at normalisere forholdet til Rusland, men en KÆMPE interesse.

  At afskære sig selv fra sin anden halvdel er et mega-selvmål for Europa.

  Europa har brug for at socialisere med Rusland.
  Ud af socialt og økonomisk samkvem kan en ny og fri bevidsthed med reel frihed for alle mennsker, opdyrkes, istedet for et paranoidt forhold.

  Europa har på alle måder brug for Rusland og omvendt.

 • Anmeld

  Bente Petersen · Direktør Detox Consult IVS

  Jørgen Jørgensen har fat i den rigtige ende

  Det er utroligt og som JJ siger brandærgerligt at DK og mange andre vestlige lande nægter at se ærligt på facts ... det ville være til alles fordel at vi arbejder sammen, også for de elendige ''ledere'' vi har ... og finansverden og de grådige... ie de mindre end 1% der bare rager til sig... de glemmer (alle) at det er fuldstændig ligegyldigt, når man først ligger begravet på kirkegården, hvor meget man har samlet sig gennem livet ...

 • Anmeld

  Henrik Clemmensen · Pensionist med udenlandske forbindelser

  Propaganda af værste slags

  Hvordan kan Vedby være professor i noget som helst ?
  Det han disker op med her, er ren propaganda, som får mig til at tænke tilbage på en tid, hvor Hitler optrådte på tilsvarende facon.

  Og så manipulerer Vedby direkte med sandheden. Han påstår fx. at
  " vi nu har FBI’s ord for, ( at Trump-valget) var påvirket af Rusland "
  FBI har netop afgjort, at disse tweets IKKE har påvirket valgets resultat.

  Han fortsætter så med at lade Claus Hjort Frederiksen "bekræfte", at hackerangrebet imod Mærsk og mange andre, var lavet af russerne.
  - Så hvis bare een person siger noget, så skulle det være sandt ?

  Ministeren har jo netop sagt, at han ikke kender til kilderne, som har oplyst denne "sandhed", fordi disse jo er fortrolige og derfor ikke oplyses.
  Derfor kan du ikke sige, at ministeren har 'bekræftet' dette som en sandhed, for ministeren selv kender ikke sandheden men kun det, som hans Nato-venner har fortalt ham at de har fået oplyst fra nogen, som ikke kan oplyse hvorfra de ved det.
  - Ringer det nogle klokker hos professoren ?

  Så du bruger denne politiker-taktik til at bekræfte ting, som ikke er sandheder, men kun rene påstande, hr. "professor".

  Det ligner også Novichok-affæren fra Salisbury, hvor UK og USA politikere bruger præcis samme metode: Vi påstår bare noget med store ord og fakter, og så er de nok nødt til at tro på os.

  Dine formodninger om Assads fortsatte brug af giftgas i Syrien er heller ikke bevist og er indtil dette sker, rene påstande, som USA behøver for at kunne optrappe sin ULOVLIGE indblanding i denne borgerkrig. Både vesten og UN har gjort meget for at undgå at skulle BEVISE brugen af giftgas, så derfor er langt det meste de rene påstande.
  Hvis USA ville fjerne IS, så skulle de koncentrere sig om det, og ikke kæmpe imod den juridisk set lovlige præsident,
  og ikke hjælpe kurderne mere end nødvendigt for at nedkæmpe IS.

  Næh, hr. professor, USA har den dagsorden, at hvis de kunne hjælpe kurderne til i sidste fase at få deres eget land, så ville USA automatisk have nye baser hos kurderne.

  Hvorfor har man så travlt med Putin ? Har han ikke problemer nok med at skulle styre sine oligarker og forhindre den værste form for korruption ?

  Hvis vesten brugte bare lidt af sin tid på at undgå den politiske korruption, som det tyder på at Vedby er varm tilhænger af, så kunne vi måske komme lidt videre, i fredsommelighed og i fællesskab.

 • Anmeld

  Krister Meyersahm

  Vær lidt imødekommende.

  Vi tæver løs på Rusland måske fordi det er en gammel vane fra sovjettiden og indrømmet - her var der al mulig grund til holde en vis afstand. Men nu er det en anden tid og russerne har kun haft ganske få år til at få et demokrati til at fungere efter 70 års kommunistisk diktatur og før dette - enevælde. Lad os dog omfavne russerne og samarbejde med dem på alle fronter i stedet for at blokere for samhandel og øvrigt samarbejde. Vi skal ikke evig og altid belemre dem med vore spidse bemærkninger og utidige indblanding i deres interne anliggender. Vi danskere er ikke for dydige selv og selv om vi ikke for øjeblikket okkuperer fremmed territorium, så er der dog et antal lande, der har haft besøg af vore jagerfly og soldater - uden at disse lande har gjort os det mindste.

 • Anmeld

  Jørn Christensen · Arbejdsmand

  Påvirkningsagenter

  Der er da godt nok gang i de russiske påvirkningsagenter i denne tråd. Gad vide om det er overvintrede kommunister som stadig modtager sold?

 • Anmeld

  Henrik Clemmensen · Pensionist

  HVEM påvirker mon hvem?

  Det var da vist nok den meget vidende professor Vedel, som startede med sine påstande og forvanskninger.

  Jeg er pinagtigt klar over, at mange danskere ikke tænker selvstændige tanker og bare lapper i sig alt det, der serveres i TV og den danske "verdens-presse".

  Det er jo hver mands sag hvad man bruger hovedet til, men det er altså lidt ærgerligt for de personer, som ikke kan tænke en selvstændig tanke og derfor blindt tror på folk som Vedel.

  Derfor er vi nogle få som er nødt til sige noget om det. Ikke for kommunisternes skyld - de er vist næsten blevet omvendt allesammen - men for at vi alle kan få en fremtid, som er til at leve med. Uanset hvor langt mod øst eller vest man bor.

  Verdens-politiken har efterhånden udviklet sig til en sofistikeret kopi af tumulterne ved en fodboldkamp mellem FCK og Brøndby, det er altså ulækkert at overvære for voksne mennesker.

 • Anmeld

  Hans Paustian · Politisk vågen pensionist

  Ruslands ageren

  At læse Jørgen Jørgensens indlæg, er helt fantastisk. En lang række oplysninger, der står i kontrast til tidligere data. Hvor har han dem mon fra - en troldefabrik ?
  Eller er han bare naiv ?
  Jeg er ikke mod rusland eller russere, men den politiske ledelse i landet, bør agere efter internationale konventioner og regelsæt og ikke være så paranoide.

 • Anmeld

  Henrik Clemmensen · Pensionist med udenlandske forbindelser

  Paustian er ikke vågnet helt endnu

  Kære Hans. Fint du kom på banen, men jeg tror ikke du har søgt informationer rundt omkring dig, sådan for alvor.

  Nu kan Jørgen Jørgensen da sagtens svare for sig selv. Men jeg kan da fortælle, at der over hele verden findes selvstændige reportere og videnskabsfolk, som godt kan skelne sandhed fra løgn.
  Eller i det mindste stille de nøjagtige spørgsmål, som skal besvares, FØR man kan tillade sig at konkludere noget som helst.

  Der findes selv i USA et hav af intelligente mennesker, som både kan se, hvad det er USA og UK og mange nato-lande har gang i, og hvilken fatal betydning det kan få for vores fredelige fremtid, i Europa og i resten af verden.
  Jeg har selv søgt og fundet mange af de informationer, som Jørgen J. henviser til, og jeg kan garantere, at der ikke er en troldefabrik bag alle disse artikler, som i øvrigt også ofte er undertegnet af velkendte profiler i vestlige lande. Mange af dem lader sig endda ofte interwieve i TV i udlandet. - Nej ikke i Skandinavien, for det er vi for bange til at gøre, og for sløve til.
  - Vi er åbenbart for små til at genere vores store nato-partnere, men det er pinagtigt, at disse sådan har fået lukket munden på os og kortsluttet vores hjernefunktioner, specielt i regeringen.

  Søg og du skal finde.
  Forbliv passiv eller undertrykt, og du vil selv ende som en gammel trold.

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  Novichok- galskaben fortsætter:

  England er gået ind i næste fase hvor argumentation er "min er større end din"

  Bagvendt og politisk bruger Theresa May Skripals fogiftning til at samle sympati og samle folket mod en fælles fjende indenrigspolitisk.

  På den måde bortledes opmærksomheden fra det morads hendes regering står i.

  USA "mener" nu også at Rusland stod bag.

  Rusland beder om i det mindste at få lov til at sammenligne den brugte gift med deres egen for at se om giften er konvertible med deres egen ved hjælp af en uafhængig analyse.

  Rusland trygler og beder om at den engelske regering skruer hovedet på igen OG TÆNKE og at de vil se nøgtern på sagen, da Rusland hævder ikke at have noget at skjule.

 • Anmeld

  Rasmus Jensen · Arbejdsmand

  Novichok....-

  Novichok nervegiften blev udviklet af sovjet, som så mange andre nedrige våben, der skulle hjælpe "verdensrevolutionen" på vej. Når det blev anbragt i datterens bagage i Moskva, er det vel nærliggende at tro, at russerne havde en aktie i foretagendet.
  Vi havde også i vesten lagre af nervegift, men det var af typerne V, Vx, soman og sarin. Ikke novichok -
  At så tvivl om denne sammenhæng er fuldkommen latterlig, som om vi er idioter, der ikke kan tænke selv!

 • Anmeld

  Henrik Clemmensen · Pensionist med udenlandske forbindelser

  JO det er da svært at forstå

  men Rasmus er vel lidt inde på en mulig forklaring i sine to sidste sætninger.

  Rasmus, du er nødt til at afsløre kilderne til denne kanon-nyhed du bringer :
  " at Novichok blev anbragt i datterens bagage i Moskva "
  For det første er det da imponerende, at vesten kan opdage denne sammenhæng sådan helt på egen hånd. De må have gode kilder i Moskva.
  For det andet er det underligt, at datteren ikke har undret sig over denne ting - var den måske kamoufleret som en flacon med parfume, som kunne sprayes ud ? Eller hvad siger disse eksperter, som har opdaget det ?
  Hr Jensen: denne gift kan ikke transporteres i færdig (-blandet) form, men den skal transporteres i to adskilte embalager, da det er en livsfarlig, når den er færdigblandet. Binære gifte skal transporteres adskilt i to beholdere.
  Så det må nok siges at være umuligt for datteren at transportere den helt fra Moskva og oven i købet tage den fra det faste opholdssted i Salisbury til de to spisesteder, de besøgte, og hvor de så fik giften sprayet på sig - ifølge engelsk politi.

  Synes da, at hr Jensen bør komme med flere informationer.
  Til gengæld kan vi så røbe for ham, at han da ved lidt om, hvad vesten og østen producerede af giftgas-typer under den kolde krig.

  Men hr Jensen ved åbenbart ikke, at USA og andre vestlige lande deltog i oprydningen og fjernelsen af gift fra fx den giftgasfabrik, som havde procuceret Novichok.
  - Eller at opfinderen af gjften har levet i USA i mange mange år og lever stadig.

 • Anmeld

  Rasmus Jensen

  Fake news og konspirationsteorier-

  Hvorfor skulle vestlige magter dræbe en spion, der har arbejdet for dem i London i mange år efter han hoppede af???- Det er da langt mere sandsynligt, at russerne, alene for effektens skyld, ville hævne sig på ham og det passer som fod i hose på de andre attentater, de har lavet!
  Det er let at indlægge en forgiftet genstand i bagagen i Moskva, især når man betragter FSB´s ressourcer (FSB < KGB < NKVD < Tjekaen) og typisk for russisk opfindsomhed, når det gælder hævn og gengældelse.
  Man kan vælge at tro på, hvad man vil, - men at vælge at tro, at vi i vesten har lavet et eller andet mystisk komplot ved at dræbe en værdifuld kontraspion bare for at skyde skylden på Rusland, det er for langt ude, hvis man bare har lidt "fornemmelse for sne".

  I skulle tage og finde et andet sted, hvor i kunne udbrede jeres infame troldevirksomhed for understøtte Assad, Putin, Khamenei m.fl. skurke.
  I må jo tro, at vi andre er komplette idioter.....!

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  Storbritanniens kemiske våbenfabrik ligger kun få kilometer ned ad gaden, hvorfra Skripal blev fundet.

  Forbindelserne mellem Rusland og Storbritannien har ramt farlige niveauer midt på en række over forgiftningen af ​​en tidligere spion og hans datter.

  Prisbelønnede journalisten John Pilger fortæller RT, at dette er alt propaganda, et "omhyggeligt konstrueret drama".


  I modsætning til Rusland, som har ødelagt alle sine kemiske våben, bemærker Pilger, at USA endnu ikke har ødelagt sine kemiske våbenlagre, og Storbritanniens kemiske våbenfabrik ligger kun få kilometer ned ad gaden, hvorfra Skripal blev fundet.

  "Du har et forsøg på at myrde, du har en forbrydelsesscene, og du har intet bevis ... og du har heller ikke noget motiv."

  "Hvorfor skulle Rusland, på tærskelettet et valg og på tærsklen til verdensfotballkampen, ødelægge sit internationale navn med en sådan forbrydelse?"

  "Der er masser af motiver på den anden side. Dette er en del af et omhyggeligt konstrueret drama, hvor medierne spiller en rolle, regeringen spiller en rolle, begge sider af House of Commons spiller en rolle (desværre).

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  nul bevisværdi og er en politikers nøglesætning er designet til med vilje at vildlede offentligheden. Offentligheden bør spørge hvorfor.

  Jeg er nu blevet sendt de vitale oplysninger, som i slutningen af ​​2016 satte iranske forskere op for at undersøge, om novichok virkelig kunne produceres ud fra kommercielt tilgængelige ingredienser. Iran lykkedes at syntetisere en række novichok. Iran gjorde dette i fuldt samarbejde med OPCW og rapporterede straks resultaterne til OPCW, så de kunne tilføjes til kemiske våbendatabasen.

  Dette gør fuldstændig tåget af Theresa Mays "af en type udviklet af Rusland" linje, der bruges til parlamentet og FNs Sikkerhedsråd. Dette forklarer, hvorfor Porton Down har nægtet at hule ind i regeringspresset for at sige, at nerveagenten var russisk. Hvis Iran kan lave en novichok, så kan et betydeligt antal stater .

  Mens Iran handlede helt ansvarligt i samarbejde med OPCW, er der en håndfuld rogue stater, der opererer uden for folkeretten, som Israel og Nordkorea, som nægter at ratificere konventionen om kemiske våben, deltage i OPCW eller ødelægge deres kemiske våbenbestande . Rusland har samarbejdet i OPCW-ødelæggelsen af ​​alle sine kemiske våbenlagre, der blev afsluttet sidste år, hvilket omfattede regelmæssig OPCW-inspektion af alle de steder, der angiveligt skulle have været i det oprindelige "novichok" -program. Hvorfor er ingen endda kigget på de slyngelige stater uden OPCW er et ægte puslespil.

  Ekstraordinært, kun i går var Guardian stadig med en artikel, der hævdede, at "kun den russiske stat" kunne lave en novichok. På trods af den løgne propaganda, der regurgiteres af stort set alle virksomheders og statslige "journalister", er det i sandhed nu bevist, at "af en type udviklet af Rusland" har nul bevisværdi og er en politikers nøglesætning er designet til med vilje at vildlede offentligheden. Offentligheden bør spørge hvorfor.

 • Anmeld

  Henrik Clemmensen · Pensionist med udenlandske forbindelser

  Jørgen Jørgensen

  du får det altså til at ligne troldefabrik-svar, når du indsætter tekster, som google translate har forsøgt at oversætte fra nogle mærkelige sprog.
  Google oversættelser er altid fyldt med fejl eller dårligt sprog.

  Du er altså nødt til at læse korrektur og få rettet alle de fejl, som er dannet af translate-maskinen. Det der står i dit sidste indlæg skulle handle om en JAGER-pilot, som senere blev fundet død. Han var s'gu ikke pilot på den Boing som blev skudt ned, han var pilot på det jagerfly, som skød det ned.

  Og så er jo spørgsmålet, om det var selvmord, eller om det var en likvidering foretaget af ukrainske militærfolk, som skulle sikre sig, at han ikke videnede om sin medvirken ved nedskydningen af flyet.

  For desværre er det stadig sådan, at langt de fleste i Europa tror, at det var et nyt russisk BUK-missil, som nedskød det malaysiske fly, hvilket jo er en stor løgn - som du også selv har peget på mange gange.

  Her kommer et link, så folk selv på engelsk kan læse om hollænderens brev til Putin, som undskylder det komplot, hollændere har oplevet m.h.t. denne øhh
  " undersøgelse" af nedskydningen, som blev foretaget i Holland i et
  " samarbejde" med CIA m.fl >>
  https://www.news24.com/MyNews24/Professor-Cees-Hamelink-Letter-to-Putin-20140901

  Og hollænderen er ikke en hvem-som-helst .... Cees Hamelink

  Det var resultatet af den foretagne hollandske "undersøgelse", som var i modstrid med det, den ukrainske jagerpilot selv havde oplevet. Nu er han død, enten af skam over sin handling, eller likvideret for at forsvinde som vidne...... Føj.

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  MH 17 ,Satellitbilleder og radarbilleder, Tak for hjælpen,


  Henrik.


  Amerikanere, hollændere osv har ikke fremlagt et eneste satellitbillede eller radar billeder.

  På nedenstående video fremlægger det russiske millitær satellitbilleder og radarbilleder.

  På radar billeder kan ses ukrainske jagere bag MH 17:

  https://www.youtube.com/watch?v=4bNPInuSqfs

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  Ulækkert og virkeligt pinligt for den hollandske regering

  Løgnen om hvordan russerne plyndrede de døde fra MH 17 og rev fingerringe af ofrene.

  I virkeligheden viser billederne at russerne behandlede ofrene med stor respekt og medfølelese, men Ukraineoligark-mediernes løgne blev brugt i Fn af den hollandske udenrigsminister til at miskreditere russerne.

  Ulækkert og virkeligt pinligt for den hollandske regering:

  https://www.youtube.com/watch?v=Z9u67ajgWqM

 • Anmeld

  Rasmus Jensen

  Typisk troldeoversættelse...........

  Dette er vist endnu en dårlig oversættelse lavet for at misinformere, for at fremme russisk illegitim aggression og åbenlyse fjendtlighed.
  Undergravende virksomhed er et andet navn, man kunne bruge.
  Man skal ikke skide i den rede man man sidder i..........!

 • Anmeld

  Henrik Clemmensen · Pensionist

  Men det værste er næsten,

  at hele banden af Nato-lande, og næsten samtlige forsvars- og udenrigsministre i Europas vigtigste lande,
  nærmest er helt stille og derfor nærmest accepterer alt det løgn og vrøvl, der kommer ud af munden på de britiske ministre.

  Rasmus Jensen, du skilter helt tydeligt med, at du har store følelser om "det gode og det onde", men du er helt åbenbart slet ikke i stand til at skelne mellem løgn og sandhed , eller gennemskue helt almindeligt plat fra vestlige politikere. Vi behøver da ikke være dumme, fordi vi bor i lille Danmark !

  At Claus Hjort F. sikkert ikke har fattet ret meget af det, der foregår, kan måske ikke overraske, da han holder mere af tal end af undergravende storpolitik. Claus Hjort: kom nu ind i kampen og opsaml al tilgængelig information om fx. NSA og CIA og deres metoder til at skaffe magten til USA på alle mulige måder, også dybt kriminelle og udemokratiske måder.

  Anders Samuelsen: hvis du stadig vil være udenrigsminister, så skal du også lige skynde dig at lære noget om politik i al almindelighed og om udenrigspolitik i særdeleshed. Specielt om CIA'sog USA's metoder.

  Det kunne sagtens vise sig, at det er CIA, der har fået UK til at lave dette mordkomplot og beskylde Rusland for det. Vores vestlige "allierede", som ikke engang selv har fjernet deres egne lagre af giftgas. UK som opfandt VX-giften, og USA, som selv ved en masse om Novichok, dels via egne undersøgelser på fabrikken nær Tashkent, dels fra den kemiker som hjalp giften til verden og senere flyttede til USA.

  Og når amerikanske Nikky Haley i FNs sikkerhedsråd, til det møde, som var indkaldt for at fordømme Rusland over Novichok-angrebet, så lige benytter chancen til at erklære, at Assad i Syrien også mange gange har brugt nervegas, så ligner det til forveksling et løgnagtigt påskud til at USA kan begynde at bombe Assads styrker, så USA kan bane sig vej til at få et fast ståsted i Syrien og derigennem bevare sin magt i hele området.

  Gud forbyde det, for amerikanernes moral er simpelt hen for dårlig til at de skal fremstå som beskyttere af noget som helst positivt. - Her taler jeg IKKE om den almindelige gode amerikaner, men om deres system og institutioner, som er bygget til at bevare magten gennem helt udemokratiske metoder.

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  Så kom censuren.


  slut herfra, god kamp fortsat.