Ny debat: Hvordan kan verdensmålene bruges til at skabe mere bæredygtige lokalsamfund?

Verdensmål 11 handler om, hvordan FN's medlemslande kan skabe bæredygtige byer og lokalsamfund. Men hvordan går det i Danmark med at realisere ambitionerne? Og hvad er det næste nødvendige skridt? Det spørgsmål stiller Altinget Verdensmål i nichens allerførste temadebat.

Verdensmål nummer 11 handler om at skabe bæredygtige byer og lokalsamfund. Det sætter Altinget Verdensmål fokus på i sin første temadebat.
Verdensmål nummer 11 handler om at skabe bæredygtige byer og lokalsamfund. Det sætter Altinget Verdensmål fokus på i sin første temadebat. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Martin Mauricio

Frem mod 2030 har FN’s 193 medlemslande forpligtet sig til målrettet at arbejde for 17 konkrete mål og 169 delmål, der skal skabe mere bæredygtig verdensudvikling. Et af målene - Verdensmål nummer 11 - handler om, hvordan landene kan skabe bæredygtige byer og lokalsamfund. 

Målet skal blandt andet sætte fokus på at sikre billige boliger, investeringer i offentlig transport og infrastruktur samt skabelsen af grønne offentlige rum og forbedrede rammer for byplanlægning og bystyring.