Ældre over 80 år kommer formentlig først i køen til vaccine

VACCINE: Sundheds- og plejepersonale og de over 80-årige vil sandsynligvis være blandt de første, der får tilbudt en godkendt vaccine mod covid-19, mener sundhedsøkonom Jakob Kjellberg og tidligere direktør i Sundhedsstyrelsen Else Smith. De peger begge på risikoen for benspænd i form af vaccineskepsis.

Testcenter Danmarks hvide telte skal bruges til at massevaccinere danskerne, når en vaccine mod coronavirus er klar, sagde Magnus Heunicke (S) tirsdag.
Testcenter Danmarks hvide telte skal bruges til at massevaccinere danskerne, når en vaccine mod coronavirus er klar, sagde Magnus Heunicke (S) tirsdag.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Der er meget i en pandemi, som faktisk handler om etik og pligt. Hør bare statsministeren. Det gælder jo også den moralske pligt til at lade sig vaccinere, hvis man har med sårbare patienter at gøre.

Else Smith

Regeringen er endnu ikke klar til at fremlægge en plan for, hvordan danskerne skal vaccineres mod coronavirus, når de første godkendte vacciner leveres.

Det stod klart tirsdag efter et orienteringsmøde mellem sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og følgegruppen for covid-19.

Det er Sundhedsstyrelsen, der er ansvarlig for at udarbejde en faglig indstilling til regeringen. Her er man endnu ikke klar til at melde noget ud. 

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00