Eksperter savner sanktioner i ny kvalitetsplan – risikerer at ende som papirtiger

Uklarhed om økonomi og håndhævelse er blandt kritikpunkter til den nationale kvalitetsplan, som blev sat i søen med den brede aftale om en sundhedsreform. Danske Patienter roser dog politikerne for at have trukket en streg i sandet.

"Vi har stor tillid til kommunerne," sagde Magnus Heunicke (S), da han præsenterede en sundhedsaftale. Eksperter ser gerne, at tilliden suppleres med kontrol og sanktionsmuligheder.
"Vi har stor tillid til kommunerne," sagde Magnus Heunicke (S), da han præsenterede en sundhedsaftale. Eksperter ser gerne, at tilliden suppleres med kontrol og sanktionsmuligheder.Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Signe LøntoftOle Nikolaj Møbjerg Toft

Det er vigtigt med en forpligtende og ambitiøs kvalitetsplan for kommunerne. Sådan har det lydt i årevis fra aktører, fagfolk og eksperter på sundhedsområdet. Nu ligger der et forlig, og kvalitetsplanen er en realitet. I hvert fald på papiret.  

For meget er stadig uklart, mener professor i sundhed og politik Kjeld Møller Pedersen:

"Det fremgår ikke, hvordan man vil overvåge og håndhæve, at kommunerne følger de kommende krav. Det er helt afgørende for, om kvalitetsplanen bliver en succes," siger han, men kalder aftalen "overordnet ambitiøs".

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024