"Et første skridt på vejen, men det løser ikke alle udfordringer": Det mener aktører om ny sundhedsreform

Sammen med en række aftalepartier har regeringen nu præsenteret en ny sundhedsaftale. Reformen vækker hovedsageligt glæde hos sundhedsaktører, der samtidig understreger, at ambitionerne skal efterfølges af den nødvendige økonomi.

Fredag præsenterede regeringen en ny sundhedsaftale. Det er "et skridt på vejen" til at nytænke sundhedsvæsenet, siger formand for Kommunernes Landsforening, Martin Damm, der ses på billedet.
Fredag præsenterede regeringen en ny sundhedsaftale. Det er "et skridt på vejen" til at nytænke sundhedsvæsenet, siger formand for Kommunernes Landsforening, Martin Damm, der ses på billedet.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Fredag morgen kunne sundhedsminister Magnus Heunicke (S) sammen med en række aftalepartier præsentere en ny sundhedsreform.

En sundhedsreform, der blandt andet indebærer et mål om flere praktiserende læger, oprettelsen af 25 nærhospitaler og en omstilling af sundhedsvæsenet, som skal sikre, at man er bedre klædt på til at håndtere det stigende antal ældre og kronisk syge.

Overordnet set vækker sundhedsreformen glæde blandt sundhedsaktører, mens én pointe går igen:

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybde med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00