Ekspertgruppe har både ris og ros til Brostrøm og Mølbak for den første coronaindsats

ANALYSE: Fredag kom rapporten fra den ekspertgruppe, der har gransket politikernes og myndighedernes indsats, da corona kom til Danmark. Den giver et interessant indblik i rollerne bag kulisserne, og så er der flere ting at lære til næste gang, en epidemi rammer, vurderer Altingets sundhedsanalytiker. 

Direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, og daværende chef for Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, før pressemøde om coronasituationen i oktober. Nu har en ekspertgruppe udgivet sin evaluering af regeringens og sundhedsmyndighedernes håndtering af den første del af coronakrisen i starten af 2020.
Direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, og daværende chef for Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, før pressemøde om coronasituationen i oktober. Nu har en ekspertgruppe udgivet sin evaluering af regeringens og sundhedsmyndighedernes håndtering af den første del af coronakrisen i starten af 2020.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kristine Korsgaard

Det skabte overskrifter om statsminister Mette Frederiksen og et berømt pressemøde, da en ekspertgruppe fredag kom med sin rapport om politikernes og myndighedernes indsats i coronapandemiens første måneder.

Eksperterne med professor emeritus Jørgen Grønnegård i spidsen fastslog nemlig blandt andet, at Mette Frederiksen gav danskerne og Folketinget direkte forkerte oplysninger, da hun den 11. marts sagde, at det var på myndighedernes anbefaling, at hun lukkede landet ned.

Men den 598 sider lange rapport handler om langt mere end det.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00