Flere frivillige på plejehjem er en klar vindersag hos kommunalpolitikere

I 9 ud af de 12 landsdækkende partier er flertallet af kandidater enige eller overvejende enige i, at kommuner skal bruge flere frivillige i ældreplejen.

Skal kommunerne bruge flere frivillige, så plejehjemsbeboere for eksempel kan få en ekstra køretur? Ja, mener langt de fleste kommunalvalgskandidater, som har svaret på Altingets Kandidattest. Arkivfoto.
Skal kommunerne bruge flere frivillige, så plejehjemsbeboere for eksempel kan få en ekstra køretur? Ja, mener langt de fleste kommunalvalgskandidater, som har svaret på Altingets Kandidattest. Arkivfoto.Foto: www.colourbox.com
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Bingoaftener, besøgsvenner og cykelture – mangfoldigheden er stor, og det samme er efterspørgslen på de mange aktiviteter, som frivillige fra forskellige civilsamfundsorganisationer tilbyder ældre på plejehjem.

Og hos de opstillede kandidater til kommunalvalget er de frivillige hænder så populære, at kun Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti har et klart flertal af kandidater, som i Altingets kandidattest er overvejende eller helt uenige i, at kommuner skal bruge flere frivillige i ældreplejen.

Socialdemokraterne er delt næsten på midten, med et lille flertal på 54 procent, der er helt eller overvejende uenige. 

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00