FOA med opråb til ny minister: Tid til opgør med dobbeltlovgivning i ældreplejen

Ældreplejens indsatser efter serviceloven og sundhedsloven skal samles under én fælles logik for at sikre borgerne hurtigere og bedre hjælp, lyder det fra FOA. Særligt servicelovens visitationssystem bør omlægges, siger sektorformand Tanja Nielsen.

Ældreminister Mette Kierkgaard (M) bør ifølge FOA bruge arbejdet med en ny ældrelov til at bygge bro mellem sundhedsloven og serviceloven.<br>
Ældreminister Mette Kierkgaard (M) bør ifølge FOA bruge arbejdet med en ny ældrelov til at bygge bro mellem sundhedsloven og serviceloven.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det er noget rod for de ansatte i ældreplejen at arbejde efter to forskellige lovgivningskomplekser, når de skal yde omsorg og pleje over for borgerne.

Særligt afstanden til og den komplekse kommunikation med den centrale visitation til plejeydelser efter serviceloven gør det unødigt svært og tungt for medarbejderne at yde den rette støtte.

Det er vurderingen fra FOA, der derfor opfordrer SVM-regeringens ældreminister, Mette Kierkgaard (M), til at bygge bro mellem den servicelov og den sundhedslov, der sætter rammerne for den hjælp, som den enkelte ældre skal have.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024